Ensparkibaken

Alla inlägg under november 2014

Av maricici - 28 november 2014 08:38

Hade besök av syster ett och systerdottern i går, syster ett skulle prova en ny frisyr på mig och systerdottern skulle hade akut slut på bläck i skrivaren och skulle låna vår för att göra klart ett skolarbete..

Frisyren, flätor vid öronen fixad med kattens kam blev också bra..

Ja, jag sa det också, mäh, det där är kattkammen!  

Den enda som dög för att få till flätorna så jag böjde mig för den högre viljan och bet ihop.

Det blev bra, helsnyggt, men att fixa dom själv? Neh...

(Skolarbetet, bion, boken om mig, blev också bra)

Försökte läsa webb-AB under tiden och syster ett bara noterade att nu jävlar har alla proppar gått för alliansen, ja, skåpet måste brunnit totalt.  Och tja, jag är inte den som säger emot. Annars diskuterade vi bara Lena Melin och huruvida hon är lite för subjektiv som analytiker för att vara bra (min åsikt) eller ej..

Annars, inplanerade bakdag nästa Söndag; tunnbröd i stekpanna, något matbröd till och så havrekex, det bara noteras att nu är det slut på dom söta kaffebrödsdagarna - överallt. Märker det själv, jag tillhör inte nollvisionärerna av vitt rörsocker, men däremot tror jag inte på överkonsumtion och har faktiskt vant av mig så jag börja må illa av väldigt söta bakverk, typ rocky road bakelser, cupcakes och kladdkaka. Dom smakar fortfarande gott men efter några minuter får kroppen en reell biologisk sockerchock.

Grabbarna var trötta i går kväll som dom alltid är efter bad och motionsdagarna och hade lagt sig och somnat med lite assistans från sambon.

Satt kvar vid datorn där någon slagit upp Blocket av någon anledning, möjligvis av en sötchocksbild av en liten hundvalp, en bichon frisekorsning till salu.. Kärver viss pälsvård? Hmmm... Vad jag vet om den rasen så kräver den där fina ulliga pälsen kontinuerlig pälsvård, men annars var det rätt. Den enda nackdelen för övrigt, annars är det ingen väskaccesoar utan  pigga, nyfikna och aktiva vovvar med en viss jaktinstinkt som kan glimra till ibland. Min personliga bekant höll för övrigt på att få ett öga hackat av en skata under en batalj.

Och blocket bostad är ju alltid intressant: 3;a i Duploklossen till salu för 1 995 000  inte alls prisvärt enligt mig när jag tittar på utsikten. 3;a i det välkända kvarteret Älgen, fan vad dom har lyckats flåda till dom gamla sextiotalarna, åtminstone invändigt. Utsikt från åttonde våningen och granne med sjukhuset och akuten för ingångspriset 795 000. Dessutom nära till Lidl och ICA Qvantum på andra sidan E4;an.

Snabbt över till morgonens och sedan till tandläkarn, dvs sambon ska dit. Jag borde ha beställt tid för kontroll, men det vill sig aldrig..

Empatin stor bland Mellanselsborna Och det ska vi ha fan för i vanlig ordning då förstås   För övrigt anmäler jag mig som icke närvarande, jag jobbade eller satt och flätade håret eller nåt..

Delade åsikter om tiggaransvar, i Sollefteå denna gång. Då så. Inte mitt bord.

Annars så börjar tonen hårdna i kommentatorsfälten vad dom delade åsikterna beträffar, och det är väl bara så att folk har tröttnat på att ta skit och börjat ge svar på tal som man gör irl. Det där som brukar inträffa, på krogen, på kvarterspuben och på privata fester när det brukar gå handgripligt till.

Det är bra, det slåss för lite i SHL som Werblom sa. Han är visst den andra som chockat Ö-viksborna med oväntade förslag där man minst anat.....







Av maricici - 27 november 2014 12:26

familjen bearbetar ett dödsfall mentalt, då blir det så..

Kvar finns en lömsk huvudvärk och något jättesegt som kallas jag men jag ska försöka hålla mig vaken hela dagen..


Rubriker idag:

http://www.allehanda.se/ishockey/shl/brashears-senaste-sasong-attackerade-spelare-bakifran#Ishockey

Men för helvete, var inte så negativa.. Säger Foppa att det är vad som fattas så får vi väl lita på att han vet åtminstone liiilte bättre än oss andra. Nåja, bara en aning då..    

http://www.allehanda.se/ishockey/shl/brashear-nar-vara-spelare-behandlas-illa-behovs-jag#Ishockey

Ibland känner man ett visst släktskap med karln..  


http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/lakaren-mohamed-vill-ha-praktik

Och vi vill ha läkare ja..

Annars så är det väl den vanliga ST-praktiken som gäller för läkare som ska in till ett nytt kompetensområde, till och med från onkologi och kirurgi till allmänläkare. Har för övrigt två Polska läkare på min primärvårdscentral, varav en med den gedigna ubildningen ovan. Den andra har jag inget CV på, bara att hon är min personliga husläkare och är jätterar.


http://www.allehanda.se/angermanland/harnosand/nya-uppgifter-sa-dodades-johan-asplund-1

Usch då   ; Har svaga minnen av försvinnandet genom någon av mammans kollegor på min vårdskola, då visste ingen något.. Hoppas att föräldrarna äntligen får slippa ovissheten och bearbeta detta i frid..


http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/polisen-vill-ha-tips-for-att-gripa-mannen

givetvis har jag fixat detta så idiotsäkert så ingen kan ana var jag har min plånbok,   ett fall av födsel och ohejdad vana.

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/tv-hang-med-in-pa-nya-systemet

Trodde ni ja. Sambon mumlade något om att vi hörde till dom kommer att kunna beställa på nätet

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article19923526.ab

Läser inte debatten på svenska, den fladdrar ständigt förbi på min FB-startsidan från USA-vännerlistan. Vet bara en sak och det är hur underbart det känns att slippa vara personligt involverad.. Att slippa välja mellan(högerradikala, högpatriotiska) Amandas käcka jpeg där vi ska vara tacksamma för våra American Cops som riskerar livet för oss varje dag och (etniskt svarta)Jamielynnes inlaga där dom snarare riskerar livet PÅ oss varje dag...

Att titta på stjärnbaneret och kunna pliktbefrias med; Näpp, det där är inte min flagga!


http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article19392179.ab

Vapendebatten brukar dom också dra mellan varven och lyckades NÄSTAN övertyga mig att man i detta laglösa land måste få säga något till sitt försvar.. Till jag kom på att; näpp, inte min flagga!


Vilket påminner mig om;

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article19927206.ab

Att det här var defintivt inte min flagga, Amanda. Men i en objektiv analys så är Lövet en erfaren förhandlare och inte helt ovan att hantera påtryckningar.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19928769.ab

Vi har fått in något nytt i svensk politik, nu ska alla sitta i regringsställning. Jag sa just det under förra regeringsperioden att det är inte SD som står för det mest fascistoida utan..mmmmm.... Etablissemanget har fattat, man fixar det mesta med silvertejp   Annars så har jag inte stormat ut från något netmeeting någonsin. Ja går när jag anser sista ordet vara sagt.

Dagens  Kardashian 

Ett bättre bud än  den omtalade nakenchocken som för övrigt inte chockade någon med sin hellylleamericatouch.

Jag har DEN; En Balmaindesignad kort klänning som är så genialt snyggt designad att jag slår tio frivolter när den dyker opp. 

20 000 dollar får man hosta upp om man villa köpa sin egen  





Av maricici - 26 november 2014 23:29

Så gäller det att fokusera på ett mål i tillvaron och det fungerar inte i kväll, psyket är alldeles för uppsplittat efter denna dag. Försökte meditera lite men somnade med lika mycket skräp kvar i skallen som när jag började..

Magi handlar för övrigt om att arbeta med psyket och utforskande av sig själv, av andra,av andra världar och whatever..

Jag vet att vissa förespråkar ett Quick Fix Magick Kit, men jag anser att det inte fungerar åtminstone inte om man siktar mot högre mål. Visst, du kan få dina frukostflingor och ett par guldtänder att blixtra med medan du minglar runt och känner dig lycklig, fri och rik, men sedan då?

När beundrarklubben gått och du vaknar upp tom på allt utom en nedgången Lindsey Lohan..

Vissa ger upp där medan andra söker en ny chans och en tredje grupp har ännu inte vaknat till liv om att dom bara spinner spindelväv eller mera meningslöshet åt sitt meningslösa liv. Dom som får mig att vilja brista ut i Uffe Lundells svanesång Stackars Jack.

Kökshäxor, Whitelightermanipulatörer, Devil Worshippers, personligen har jag inget som heter bra eller dåliga erfarenheter utan allt som händer är en helhetsbild av ett liv. Det yttersta ansvaret är alltid ens eget, mitt..


Själv irrade jag runt och sökte, hittade något som kallades satanism via nätet och fick en ahaupplevelse att DÄR platsade min livvsyn in..

Men det var inte allt, ingen kyrka, ingen frälsare utan bara kravet var din egen gud och lär dig stå på egna ben.

Mina egna kungsord numera..

Okej, jag började studera magi gjorde nya försök, misslyckades, lyckades, ett steg fram och två bakåt.

Lustigt nog var det inte Anton LaVey som jag började studera utan CG Jung Psykologi och Alkemi, en grund som gav en nystart och fortfarande hänger med som en av grundstenarna.

Tja, det heter ju "sin egen gud"  The Satanic Bible advises to "question all things" - but it helps to be able to think, first." Som Blance Barton sa i sitt brandtal Sycophants Unite!

Den ouppnåeliga styrkan som alla pratar om sitter inte i konsten att jämföra sig med andra, utan i att utveckla sitt eget jag och jämföra sina resultat med mig själv formen i går och hur ser den ut idag. Jämför dig med andra och du skapar bara spindelväv, andliga önskedrömmar och ett hjärnkontor i fullständig stagnation. Min erfarenhet av andra och min livsvisdom. Att jag 156 cm kan skrämma iväg biffar på 2x2 meter irl, är inte min huvudsak utan en bisak och en ganska praktisk sådan.

Det är en djungel där ute, äta eller ätas, valet är ditt.

Så när blir man fullärd?

2001 tjoade jag  "Vi har tatt studenten, fy fan vad vi är bra"!  när jag för första gången lyckades uppnå ett varaktigt resultat och på den vägen är det. Försöken började 1994.

Blir man någonsin fullärd? Jag vet inte, men min åsikt är att man alltid kan utvecklas en bit till och se nya möjligheter och uppnå bättre resultat. Säger bara att det finns perioder då man verkligen har flytet och visst kan man stå framför spegeln, slå sig för bröstet och påpeka att jag är på toppen av min förmåga, men att stanna där skulle innebära total stagnation.

Och min målsättning är hög.










Av maricici - 26 november 2014 13:55


   En fin svåger, storebror och vän har somnat in.

R.I.P Harry och må du få återse din älskade dotter Malin och hennes Bonzo idag.


Av maricici - 25 november 2014 18:28

 

Knäckte vänster axel med någon konstig vridrörelse i går och nu sitter jag och käkar följderna av mitt motproduktiva högmod. Hela dagen.

Ska i alla fall försöka ta mig ner till COOP, snus räcker inte som bedövning jag måste ha ett paket röka.

Sen ska jag göra övning ett; hitta min mentala balans och köra några chakratrix för snabbare bättring.

Lyckades faktiskt få stopp på värken i skuldrorna som alltid blev i ryggläge på detta sätt.

Magi; så mycket mer än bara hexagram, snabba klipp och kortvarig lycka.


Snabb dagboksuppdatering på kvällen:

Ett av mina paket på önskelistan kommer att bli utbytt mot 100 påsar vätskeersättning från UNICEF(julkaramellerna?), och någons stora hyacintgrupp är redan utbytt mot stora ebolapaketet, alltså ett hygienpaket med Skyddsrock, handskar, masker, hink, soppåsar, tvål, klor och sprayflaska.  

I år med en snorbelåten Karl-Bertil Jonsson på gåvokortet.

Nädå, jag får inte allt jag önskar mig ändå, fattas bara. Men jag tror jag hellre vill ha knivstället än korsetterna,om det inte är för sent...


Min släkting hade piggat på sig under dagen men nu gäller det en natt till, ALS i andningsmuskulaturen och förkylningar är den sämsta kombo som finns.  


Läste kontaktböcker tillsammans med grabbarna, yngste grabben åt bruna bönor och fläsk till lunch och den äldre grabben åt bara fläsk och sallad (det har han efter sin mor) sinnenas rum och bingo på em för den yngste och den äldre grabben hade problem med esofagusrefluxen idag och utgick med laga förfall..

Ett dygns korttidsboende för den äldre grabben, och nu ska övernattningsväskan packas.


Var och handlade som planerat och känner hur min mentala balans håller på att återvända och hur värken lättar i samma takt. Men det känns fortfarande som axeln vrids ur led så snart jag rör på den lite.  

 

Avslutar lite nätdiskussar och undrar varför alla sätter så godtyckliga överlvnadsvillkor där man aldrig har något av innehåll och substans att visa opp för egen del, den sista som försökte här står fortfarande på payback..

Papperstidningen var roligare idag, där fick vi åtminstone förhandstitta och rösta på årets lucia. Ö-viks n:o 4 fick min röst.


Avslöjande efter i går? Att jag vare sig gillar Rihanna eller Beyonce, jag föredrar Kim Kardashian. Sett ur objektiva ögon så kan hon verkligen bära upp det avslöjande och lättklädda med stil och klass..    En verkligt stilig dam.


Dagens hälsotips? Som jag alltid sagt, mota livet i grind med ett gapskratt




Av maricici - 25 november 2014 09:54

  en sån ska man ha om man tänker älska sig själv på fullaste allvar  


http://www.evasunderklader.se/korsetter/bustier/bustier-lame-spetsdetaljer/

Snygg och stilren och en bra modell att använda som top

http://www.evasunderklader.se/oevrigt/saerkilda/jul/julig-bustier-smaa-bjaellror/

Sötare än stevia och en modell som är användbar även efter julafton

http://www.guldfynd.se/article/armband_6111116

Det här skulle sitta bra

http://www.bokus.com/bok/9789170378089/orka-torka-motstandsinspiration-fran-facebookgruppen-family-living-the-true-story/

Gruppen jag själv var med i en gång i världen och lånade ut bilder till? Jomenvisst!

Nej, jag tänker inte berätta nåt. Köp boken själva och läs!

http://www.bokus.com/bok/9789187513756/du-store-gud-hur-religionen-forgiftar-allt/

Bara för att hålla mig uppdaterad

http://www.bokus.com/bok/9789197709408/brev-till-en-kristen-nation/

Och lite till i samma anda


http://www.bluebox.se/Bokstod-Lutande-Figurer

Ett häftigt bokstöd till.

http://www.bluebox.se/Voodoo-Knivstall

Ett praktiskt knivställ.

http://www.bluebox.se/Skoputsset

Mera praktiskt


Lite söta onyttigheter avslutningsvis:

http://www.bluebox.se/The-Hug-Tree

http://www.bluebox.se/Sonny-Angel-Samlardocka-Christmas-Ornament

http://www.bluebox.se/Nail-Art-Kaviarparlor

http://www.bluebox.se/Haupt-Lakrits-Jul

http://www.bluebox.se/Haupt-Lakrits-Sot-Saltlakrits

Tequila Rose

JP Chenet Det prisvärda alternativet


Nu finns det lite att välja av




Av maricici - 25 november 2014 09:02

På min FB-lista finns dom här:

   

Bara två exempel från min FB-kvinnovänlista som har annat att ägna sig åt än allmändebatter, två exempel som behöver hela sin livsenergi till annat.

Som svar på antagandet att bara för att du är kvinna så borde just specifika kvinnofrågor intressera.

Det är mycket som inte gäller alla män, bara faktum att vissa manliga bekanta kan bli    tröttsamma.

Samt det faktum att jag har inte tid att uppmärksamma något våld mot kvinnor just denna av andra proklamerade dag, det gör jag vid andra tillfällen och när jag anser att det äger relevans.

Jag har alltid svårt för av andra proklamerade dagar vare sig det gäller Alla hjärtans dag, Internationella kvinnodagen, AIDS awarness day, Alla helgons dag, Kanelbullens dag och annat tjosan som ska uppmärksammas..

Idag har jag allvarligt sjuka släktingar att ägna tankarna åt, och så grabbarna förstås.

Av maricici - 24 november 2014 08:26

Och dom flesta julklapparna är inköpta så nu blir det inte flera tips, dom jag har kvar önskades i form av presentkort.

Jo en sak till, jag och syster ett testade Carven Le Parfum ur den miniflaska som fanns i goodiebagen. Enligt uppgift:


Notes:

- Top: neroli, mandarin blossom, white hyacinth.

- Middle: jasmine, ylang ylang, sweet pea.

- Base: white sandalwood, wood.

Doftfamiljen har identifierats som Chypre


Eftersom den kemiska reaktionen mellan parfymer och hud är individuell och kan variera testade vi båda två och

noterade att vi omgående luktade tant, båda två. Eller blommigt som sånt där rumsspraytjosan..

Tilläggas kan att vi visst tycker att man ska behålla sin biologiska ålder, avrundat uppåt 55+ och 45+ , och det innebär inte att man ska dofta 30 år äldre i ett pålägg. När hjärtnoten började framträda påpekade syster ett att hon doftade som hon drunknat i en liljekonvaljäng där min egen doft hade omvandlats till gammeldags gubbtvål. Vet inte var syster ett står idag men min basnot doftade åtminstone nästan det utlovade resultatet.

Doften ser ut att vara svår att hitta inom landets gränser online och det är nog lika bra.


Julpyssel kommer inte att hittas i denna blogg och jag kan inte minnas att det förekommit i denna familj någonsin, när ungarna var små hann vi bara inte. Vi skiftade nämligen mot varandra på två jobb, äldreboende och fabrik, hade ett evigt pyssel med att synka dagishämtningar och lämningar och var hemma samtidigt ungefär varannan helg. När barnen blev lite äldre fick jag en nattjtänst på heltid som innebar att jag sov till kl 15:30, klev upp och fixade middag, satt med grusiga ögon en stund och så en tupplur innan det var dags att åka till jobbet. Och så jobbade jag fortfarande varannan helg. Och när vi fick nuvarande tjänster jobbar vi 3 helger av fyra. Eller hemligheten med hur man håller ihop i 30 år utan att tröttna på varandra. Svar; Man hinner inte träffas så ofta.


Tyvärr har vi inga julböcker med det fulländade myspyset på gång, det blir som vanligt slarvigt, spontat, halvdant och i mån av tid, men någon måste väl bjuda på ett annat stycke verklighet någon gång. Och om myspyslitteraturen; använd det som en angenäm verklighetsflykt, vi köper dom, vi läser dom och älskar dom.

Men tunnbrödsbakning i stekpanna på spisen ska det bli i alla fall, det har jag och syrran planerat. Och så dom obligatoriska pepparkakorna.








Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards