Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 30 november 2014

Men hittapådå...

Av maricici - 30 november 2014 22:49

vi firar visst advent, eller åtminstone har vi EN tradition som alltid hinns med och det är jultallriken eller lilla julbordet som barnen säger till adventsmiddag. I år blev det industrilagat med resencioner till, det som är perfekt att ta till vid akut tidsbrist.

 Börjar med Jojjens förkokta julkryddade revbensspjäll, bara att värma i 20 minuter, där min misstro mot att dränka precis ALLT i glöggkryddor fick rätt, eftersmaken av kanel kunde jag stå ut med dom var alldeles för söta men med några skivor saltgurka till gick dom i alla fall ner. Får två julstjärnor på grund av den möra och fina konsistensen. Sambon gav dom en minus etta under en ledsen jojk, av dottern fick dom en tveksam julstjärna och grabbarna orkade inte ens försöka.

Sedan värmde vi Felix ekologiska köttbullar Ett säkert kort då ingen av oss är sådär helsålda på industriköttbullar, med ett undantag, den äldre grabben. Där smakade dom inte lika bra som delikatessköttbullarna av samma fabrikat av portionsstorleken att döma och fick ungefär tre julstjärnor av fem. Mitt omdöme; Trevligt hemlagat utseende och bra konsistens men tyvärr med den vanliga bismaken av industripulvriserad lök. Tre julstjärnor. Dom andra avstod från kommentar.

Sen så missade jag skinkan på så sätt att det var inte jag som griljerade den färdigkokta och lusläste på förpackningen men den var visst både KRAV-märkt och certifierad enligt uppgift - och bedrövligt torr men man får väl offra sig för grisarna tyckte jag   Nästa gång vill vi köpa en som vi kan koka själva.
Till nästa fattas länk men saltgurkan av COOP;s ekologiska smörgåsgurka varumärke Änglamark är bedrövligt krispig och god och har en lagom ättiksmak som gör att man vill snacksknapra. Fem julstjärnor av mig och yngste grabben, dom äkta gurkknaprarna.

Ägg blev det över från frukosten, COOPs Änglamark igen frigående inomhus med möjlighet till utevistelse, lite tunnskaliga och en aning ojämna i storlek precis som ej manipulerade hönsägg brukar vara.

Och till sist, varför har jag inte kommit på det tidigare, COOP igen med bärdryck tranbärssmak med en syra som satt perfekt till julmaten. Ska defintivt finnas med som alkoholfritt alternativ på julbordet i år.


 

En av dom fanns kvar och fungerade! Tomteluvorna med blinkande tomtetofs som grabbarna fick i julklapp under sin tidiga barndom någon gång. Idag ville ingen av dom kännas vid den dock.

 

Lilla julbordet dukat.

 

Ibland fastnar grabbrna på bild, nästan. Den yngste håller på att sätta ihop någon byggsats.


Vad passar bättre till än lite lokalproducerad julmusik?




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards