Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 29 november 2014

Skulle du inte ha sovmorgon idag?

Av maricici - 29 november 2014 10:51

  

Det var bara den äldre grabben som kom och väckte mig kl 7 och påstod att han var i akut behov av frukost, och sedan kunde jag lika gärna börja tvätta och vika tvätt när jag ändå var vaken. OCH brygga kaffe och koka ägg (mjukkokta) åt resten av familjen.

Det gällde inte den äldre grabben som skulle vila på en megafrukost, väckte yngste grabben (han har snörvlat inatt och nyst nu på morgonen också, anteckna för läkarbesök) och nu när jag skulle vila en stund hade den äldre grabben vilat färdigt. Vi ställde fram några porslinstomtar till ur samlingen och mitt i röran på hyllorna och antar att planeringsklendern sprack i år också. Men som syster tre sa så ställer vi fram julen mitt i skiten, eller hur det nu var..  


Och så läser vi tidningen som vanligt, inte den lokala, den ska läsas i pappersupplaga i sängen strax har jag bestämt.

De drar in sylten på de gamlas pannkakor, kan ju tyckas som en nyhet för icke initerade men för oss gamlingar inom vården så började det där småpengasparandet redan i början på 80-talet inne på boendena. Inför skorpor och torra mariekex till eftermiddagsfikat, var försiktig med engångsmaterialet (dom där tunna skyddshandskarna MÅSTE man ha två lager av för dom är fan inte vattentäta) febertermometerar ska inte finnas i akutförrådet, sånt ska dom boende hålla sig med själva och fan vet allt.. Hur många boende har en egen termometer och hur många gånger har man fått nöja sig med att känna i pannan och meddela att uppskattningsvis så, tja, 38.3?   

Men hemtjänsten då, att smaktillbehören ingår inte i maten, köp senap, kethup och rödbetor till mamma och pappa visste vi, men jag är osäker på hur det var med sylten till pannkakorna för ett par år sedan, innan dom var tvugna att flytta till äldreboendet.. Det är mycket man inte funderar över som anhörig, speciellt när man ändå ska fylla på kyl och skafferi med frukost och mellanmålsgrejor. Man kör som vanligt sin egen jäktade tankegång, 1 liter mellanmjölk (lång hållbarhet), 1 burk inlagd sill, en frukostlimpa, en rulle risgrynsgröt, duschkräm och så senap och ketchup var det, ja..

Som intierad anhörig går man och handlar i mån av tid för att avlasta den undebemannade hemtjänstpersonalen. Vi skulle ändå dit och rensa kattlådan (ingår inte i hemtjänsten)

Men angående sylten så fattar jag matpriserna gått upp igen, det gör dom alltid och därmed höjs priset på varje matportion.. Och att brukarna inom äldreomsorgen inte tillfrågats i vad dom vill, förmodligen borde man lagt omröstningen där, sylt, indragen efterätt, eller dyrare matprortion?

Förmodligen skulle mina hushållsekonomiskt sinnade föräldrar räknat ut att en burk hallonsylt i kylen är det billigaste alternativet.

Och jag vad mamma skulle sagt om att köpa två par pumps på samma dag för att man har tre olika klänningar som dom måste matcha   


Mysteriet med dom försvunna sossarna Tror inte att alla, nåja dom flesta av dom försvunna gjort sådan kovändning att dom gått över till Moderaterna. Alltså måste dom ha gått upp i rök.

Mera från min favoritkolumnist, hon som har sina funderingar som tyder på att hon inte är helt dövblind

Att det är ett ämne som lämnar få oberörda ser vi men sedan vet vi ingenting..

Att en majoritet finner våldsskildringar i allmänhet fascinerande måste bero på något, möjligtvis att man ser något tabubelagt att närma sig som man måste gå in och bekanta sig med. Dom flesta nöjer sig med att ta en titt och anser att man fått svar på sina outtalade frågor och sedan så går man. Människans drivkraft är nyfikenhet och vetgirighet och våra gamla tabun hette sex, våld och död. Det första har mjukats upp så tema våldssex återstår och sedan kommer våld general och så döden, ett skelett i garderoben eller en död människokropp. Små klickmagneter som kommer att hålla så långe våra tabun kvarstår.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards