Ensparkibaken

Alla inlägg under oktober 2014

Av maricici - 17 oktober 2014 12:54

Passar på att slösurfa lite eftersom mina beställda böcker inte kommit ännu och sambon stack iväg till sin sjukgymnast alldeles nyss. Tar det i turordning; Heby kommun river upp ackis medicinska beslutsunderlag med frågan om det verkligen är nödvändigt och varför man tycker att Ö-viks kommun inte verkar så farlig att leva i jämförelsevis.   Min svägerska jobbar på saken med en tigers kämpavilja för övrigt.    Får återigen upp gårdagens bloggrubrik; We are not freaks i rampljust med ett nej gumman jag vet. Min systerdotter har också rosa hår, är barnvakt åt småkusiner och bakar sockerkaka som hon bjuder sin gamla moster på, man dömer inte folk efter ytan..

Tittar in på AB och ser inget utom ebolan från i går och så en Fredagschatt som jag hoppar över. Jag är likadan dom extremt få gånger jag är ute på stan utan kompisarna, helt stillastående och kommer knappt på hur man gör när man andas.  Kan även tipsa om sexuellt avtändande öppningsrepliker "kalla mig inte hen" Tittar upp och noterar att jag inte tänkt kalla dig något eller ens skapa kontakt och på den vägen är det..  

Äter upp det sista av makrillen och grönsaksröran och börjar på cappucinot till efterrätt, drar lite random sidor och hittar Eva Lundgren med medföljande hallucinogena synvillor från tidigt 90-tal och så en kort notis om att hon slutat sin tjänst i Uppsala och ska testa lyckan utomlands.. Det var allt.

Tittar avslutningsvis till en klänning på Tradera som ligger lågt ännu men det är ju en veckas budgivning kvar..

Planerar denna gång en hemmahelg med grabbarna och Fredagen är spikad, man får ta sig obegränsat med tid till allt och så ska vi ta itu med den äldre grabbens veckotvätt efter bortaveckan. Samt se över hans rum nu innan han kommer hem.



Av maricici - 16 oktober 2014 22:16

My Freaks Wouldnt Hurt A Fly, kul rubrik som svamlade förbi i rampljuset nyss - and neither do my     

Gjort en rejäl genomkörare av ryggen i pilatesövningar och sedan fick jag besök av syster 1 och systerdottern som bakat en mjuk chokladkaka och bjöd på   Sedan har julförberedelserna börjat och vi har planerat in rullråns och pepparkaksbak delat på 4 pers på gemensam ledig dag.. Just därför det börjas i tid, för att jobbar inte den ena så är den andra upptagen. Apropå det så var jag inne på Beyond Retro och beställde ett par svarta långtröjor från den här avdelningen Syns inte på bild för jag tog dom enda exemplaren som används till leggings eller långstrumpor. Ledigt och bekvämt till den som brukar jobba i köket mest hela helgen.    Tittade in på FB och det blev nyheter direkt från andra sidan i kväll, andra sidan atlanten alltså i form av statusuppdateringar  Det såg ut så här:

 

Och så: http://abc7news.com/news/officials-say-hospital-worker-with-ebola-is-very-ill-but-stable/352373/

Tror för all del inte att spridningsrisken är större där, däremot så bevakar man den rätt bra.






Av maricici - 16 oktober 2014 14:33

med sambons första lediga dag på hans arbetstidsförkortning och gemensam frukost (fråga mig inte när det inträffade senast, eller när dyker Halleys komet upp?)  

Sedan sa han hej då och gick ut till bilarna som förväntat.

Punktering på yngste grabbens taxi och 15 minuters försening med ny bil och ny chaufför, men jag antar att han kom fram till badet som planerat då jag inte hört något från dom.

Telefonsamtal från korttidsboendet angående jul och nyårshelgen; svar: avboka julafton och juldagen för den äldre grabben, klart han ska vara hemma dom dagarna, men så kommer vi med den yngste på nyårsdagen som planerat.

Sedan; storröjningen fortsätter och loppiskartongerna fylls på med lite av varje.

Och om gårdagen och gårdagens blogg;ingenting nytt. Bara ett par inlägg i köp, säljsidan utan krav, villkor och moderering..

Min damer och herrar; vi har inte ett känsligt ämne utan TVÅ som anses svåra att ventliera nyanserat, det andra tillhör den andra diskriminerade gruppen -KVINNOR generellt, och om den där låga promillehalten som,,ja   Men en gång till då; nu säger vi två som vågar nämna att saken måste kontrolleras i där också förstås inte att vi har spikat in en anklagelseakt i detta fall, utan vi avstår från att rösta, i båda riktningar. För det andra så florerar det så mycket detaljer som inte stått att läsa någonstans i pressen, säg; hur verifierar man sådant? Dessutom är det inte Ö-vikspolisen som ska stå för ev utredning utan länskrim i Sundsvall. Och på den vägen är det och dessutom så gick micron i matchande svart/silver till köket till en annan glad köpare under tiden. Den som jag EGENTLIGEN kom hit för att lägga in en bokning på i begynnelsen.  Så kan det också gå  

Reklamavbrott:

 

Tillverkade och sålda av Lina N, webbshop Linassmyckeskrin



Av maricici - 15 oktober 2014 15:20

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/mannen-slappta


Har nämligen egna kanaler och egna login där jag söker mina egna svar..


Här:

 

Det kallas visst means of divination och ceremonial magick och går deftinitvt efter dom rätta svaren. Jag har haft fel en gång och det var då jag som alla andra omgående höll på att peka ut en islamistisk terrorgrupp som slagt till i Norge, och ögonblicket efter kom en intiutiv röst som visade på en blond nationalist..

Ah, tänkte jag nu spelar det undermedvetna mig ett spratt, men strax efteråt började rapporterna om en Norsk medborgare komma ut på nyheterna, han ABB..

Just nu; normalt brukar jag notera att dom lagt ner ett klockrent brottsfall oberoende av nationalitet (det som skiljer mig från andra är att jag tar alla i en klumpsumma oberoende av social ställning och nationalitet) samt notera att Margaret Tatcher sa något bra och det är att vissa slag måste utkämpas mer än en gång för att vinnas. Men nu känner jag att något stämmer inte i hela Ångermanland..

Och som sagt var så är detta något man utför ensam utan att blanda in allmänheten.


Av maricici - 15 oktober 2014 08:37

Apropå rubriker jag hoppade över i veckan då jag har fyra vuxna barn, noll barnbarn och noll engagemang numera, men så kom julmusten och, äsch det gjorde den inte, det kom visst ut som riksnyhet i aftonbladet,(noll kommentarer från mig på båda) men jag länkar till orginalet i alla fall,

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/foraldrarna-inte-valkomna-pa-lucia

Så har Hållängetskolan motiverat väl och genomtänkt vad jag ser..

Hur kul kan det vara att vara den som aldrig har några föräldar närvarande eller blir uppstressad i sin ADHD?  

Eller min egen scenskräck som skolbarn, där man dessutom skulle hålla reda på ett levande ljus så man inte tände eld på nästa tärna och så läsa den lilla fusklappen på manschetten, med hög och klar röst, inte mumla...  

Och några pepparkaksgubbar minns jag inte till, därmot så fick killarna tigga till sig en tomtedräkt ibland för "fröken" hade regisserat ett strikt St;a Lucia och St; Stephan i renaste vitt.

Och om mina egna barn så finns det fyra dagisfoton; Ett där dottern skymtar som en bland många lucior, ett där den äldre grabben helt sonika lämnat luciatåget och minglar hos alla föräldrarna, ett där en rödklädd tomte sitter i ett hörn och bygger med duploklossar (yngste grabben) och så det sista på hans kusin 18 månader gammal och ny på dagis som ser ut att helst vilja vara någon annanstans. Den äldste grabben var hos privat dagmamma på sin tid så han finns inte med på foton alls. Och som föräldrar och nu är jag ärlig; skulle vi inte saknat vår närvaro och det där tidspressmomentet när man slutar jobbet 17:00 har 15 minuters restid, hämta ungar på dagis, kasta i dom risgrynsgröt på rulle, klä dom i lucialinnen och tomtedräkt och så vara på plats på dagis igen kl 18:00.    

Undrar på tal om detta hur detta livspussel går ihop för syster 3, barnskötare på en av Sundsvalls många förskolor, som utom sin egen barngrupp har två egna småbarn på en annan förskola? Min enda fråga till henne. För övrigt, för den teoretiskt jämställda kärmfamiljen som alltid efterlyses behövs en pappa som jobbar 9-5 på ett kontor inne i stan, inte en som reser i jobbet och är i Kina eller strandsatt på en ö Indiska oceanen utan fungerade flygförbindelser just den dagen..  Om varför man inte kan ta för givet att det alltid finns någon förälder som kan närvara.


Angående övriga tidningsrubriker slogs jag återigen av den fullständiga surrealismen i ett människoliv, katatstrofrubriker om Ebola som rycker närmare, Putin som tänker göra likadant, värdetransport och bankrånepidemi i Stockholm och mitt i alltihopa sitter jag med mitt eget olösliga problem:

Hur får man många randiga och strösslade karameller bredvid varandra????? Nämligen ett måste för att krascha gelen i dom understa rutorna har jag räknat ut. Var nära idag och använde upp mitt ihopsamlade fuskförråd med godisklubbor för att krascha dom fyra sista rutorna.. Och då händer, ingenting  en femte och sjätte jäkla geleruta låg gömd under droppande smält choklad   Ah ja, bara att bryta ihop, komma igen och lösa dom här världsproblemen en annan dag  




Av maricici - 14 oktober 2014 23:39

 

Utejobb hela dagen. Finns mera att hämta i trädet

 

Och en del ser till att ordna det för sig. MMS från DV och sinnenas rum

 

Falukorvsmiddag och utsvulten som en varg. Har inte hunnit käka något sedan i morse. Fyllning i korven; Tomater, fetaost och babyspenat.

 

Men tittaaaa, nu är det preimärdags!



Av maricici - 13 oktober 2014 16:03

Intresserade mig först inte alls under rubriken why ask why, dessutom så tycker jag personligen att smtalsämnet börjar bli ganska uttjatat.

Peter Kadhammar född i Säffle fick mig att titta till med brödrubriken "Den enda tillväxt människor sett här är flyktingmottagningen, och det är inte den tillväxt dom vill ha"

Första delen av meningen, aha som här då och sedan upphör likheterna, åtminstone i ett majoritetsintryck.

Att SD ökade från 5.4% i 2010 års kommunalval till 7.2% i årets säger inte så mycket, bara att det blivit en tillväxt på 10 personer under en fyraårsperiod.

50 personer som inte anser att det här med tillväxt i Norrlandslänen, det måste man ordna själva. Eller? Frågan är fortfarande hur man ska ordna detta utan att allt går runt som ett stillastående Ebberöds bank, och i den långbänken sitter man.


Läser vidare; Dag Rogne kommunalråds åsikt och förundras, vad ska vi prata om? Att den usla tillväxten i Norrlandslänen som den alltid sett ut, plötsligt har fått ett nytt orsak och samband? Fråga mig inte hur många gånger den debatten strandat och loggats ut.

Känner igen beskrivningen av mitten på 80 och början på 90-talet till en viss del och faktum att det var sämre förr borde väl förklara mitt upphöjda lugn över årets valresultat.

Hoppar över det där om hatet då jag inte direkt upplevt det så, men den genuina misstron mot allt som inte är gammalt och inrutat känns igen, det som  kallas flockmentalitet, och vem kan gå fri? Inte den som pratar om Skåne som en främmande världsdel och tycker att Norrland inte börjar för än norr om Gävle.

Någon som tycker jag har fel då jag besinnar mig och inte vill befatta mig med mina egna dumheter? Något som inte tillhör några sunda instinkter utan bara som en del av mig som inte varit så mån om att vidga medvteandet som den bör.Jag blir fettskrämd av mig själv men  skrämmande många Norrlänningar tycker inte att jag sa något fel. DET är kalla fakta.

Och fråga mig inte varför jag inte har problem med ordet n**e* då jag absolut vägrar ta det rasistiskt nedsättande Fjollträsk i min mun för det har dom hittat på:

 

Känns den inte igen? Norrland, ett eget lands inofficiella flagga.



Skyarna kommer och drar förbi
Och jag kan inte längre skriva
Någon förljugen poesi
Om förhållanden
Som det kan gå att leva i.

"Den vassa eggen av Ulf Lundell"


Och hur många forna S-medlemmar i Norrlandslänen totalt har inte en aning om varför dom lät så många infödda Norrlänningar gå här och dra under eoner av tid, utan att dom såg något utan att det gjorde någonting.

Och varför dom blir så upprörda när vi  klarsynta tokar kallar detta rasism. Dom känns alldeles för många när dom börjar skapa kontakt irl antar jag.

Sedan kommer öppna eller frötäckta antydningsvis om mina personliga förhållanden, framför allt till män då och framför allt varifrån dom kom..

Kan man lämna ut personliga förhållanden med ett antiklimax, peka rakt fram med ett. Nej, faktiskt bara ur ditt lag.  

"En ljum kväll i juni
Varm som en kvinnas bröst
Såg jag våra skuggar på väggen
Dansa fram längs den vassa eggen."

"Den vassa eggen. Ulf Lundell"






Av maricici - 13 oktober 2014 08:35

http://www.allehanda.se/noje/musik/snopligt-kort-spelning-av-kartellen

då har man varit inne på FB-sidan och läst resencionerna skapade av alla som inte var där.  

- Och du svarade?

- Ääähmmm, ingenting, jag bara frågade en missnöjd dam till om hon menade den där grå massan dundermainstream? Och så går ryktet att jag precis målat konsverket rondellhundarna och nu tittar alla rättrogna snett och det må dom väl få göra då   Självrespekt i min definition är att alltid vara ärlig, framför allt mot sig själv..

- Så här; jag har aldrig hört talas om Kartellen, går in för att få en musikresencion och kommer ut med en massa personakter som handlar om något helt annat.  

- Och invändningen....

-Att jag inte är någon jädrans socialarbetare, jag kom hit för att lyssna på musik och som vanligt tycker jag att musikernas privatliv är av underordnat intresse   Ungefär där jag alltid fått dunderkritik för att jag inte nämt att Varg Vikernes priviatliv upphittats vid liv, förlåt, för att jag brukar ge Burzum en röst, för som musiker är han helt outstanding, i en klass för sig...

- Men om du lyssnar...

- Så älskar jag fullt ut och en musikers liv ska vara prickfritt och kritvitt, det är därför vi alltid får rapporter om kolakäkande och rattfyllor. Samhällets glasklara logik, inte min.  


Seså ,bortse från personakterna och lyssna nu, sedan kan du ge ett omdöme

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards