Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2014

Sovmorgon, har jag haft den rubriken förr?

Av maricici - 27 oktober 2014 11:53

Det är i alla fall vad som händer varje Måndagförmiddag sedan grabbarna åkt iväg till sina dagliga verksamheter efter en tät och intensiv helg hemma. Gjorde ett kort login på FB, såg ett meddelande från syster ett om julbaket och att vi behöde en fritös, kollade lite resencioner på nätet och somnade sedan om. Vaknade med en spinnande   på magen, nämndes inte flytta henne utan somnade om. Vakande igen med en spinnade katt över halsen och tänkte att nu får det roliga vara slut, nu måste jag kliva upp.


Apropå katter så finns det söta grårandiga nystan till salu på den där köp och säljsidan utan, krav, villkor och moderering. Till salu för 250 kronor benet, ej prutbart. Till salu för vad som faktiskt är ett självkostnadspris för avmaskning, veterinärbesiktning, vaccinering och andra uppfödningskostnader som kattsand, mat och leksaker. Det är en kompis till dottern säljer och sist så såg jag att folk försöker pruta igen. Samt ta bort villkoret att man vill ha löpande kontakt under kattens första år för att se att den hamnat hos rätt person. Nix, det har med rädda katternas liv och hälsa genom ökad status att göra, det finns nämligen alldeles för många hemlösa katter i det här landet som far illa, just för att dom varit gratis, kastats ut efter en ångervecka eller helt enkelt gått vilse och ingen ägare tänker göra sig mödan att spåra en gratiskatt då det finns flera att hämta. Människor kan faktiskt vara så sanslösa, det har jag hört med egna öron.  Vafan, det är ingen mänsklig rättighet att ha en katt.  

Att rätt hem är viktigare än priset som förekommer ibland i annonser tycker jag kan äga sin relevans när det handlar om dyrbara renrasiga hundar under omplacering, men knappst när det gäller katter som fortfarande går att få gratis.

Och vad detta beträffar; här behåller vi så gärna katterna till vi hittar en köpare som tycker att kattens status är viktigare än priset. Så kan det gå.  

Det finns en lite äldre katttjej till salu också, en vit skönhet med svart ögonmask som döpts till Batman av en köpare som fick ge upp på grund av allergi. Hon kostar 800 kronor, efter ett mindre komplicerat förlossningsförlopp.

Grållarna har merkostnader som akutsnitt på dom två äldsta, adoptivkattungar från trafikdödad kattmamma på dom två yngsta, varav den ena fick stödmatas per flaska under sina två första månader. Själv skulle ajg inte tveka en sekund för vare sig att köpa Batman eller en av grållarna eller rent av både två om det inte vore för mina sura, revirtokiga gammeltanter på 10 år. En av dom kräktes alldeles nyss i min strump och socklåda, sånt man bör tänka på kan hände innan man ränner iväg och skaffar sig en gratiskatt.


Och apropå både dottern och däggdjursförlossningar så tänkte jag planera in en lite lyxigare middag till morgondagen då hon fyller år, först växte dom ur barnkalasen och sedan presenterna och nu har dom till och med ett bankkonto så pengakuverten kan utgå. Alltså är en gratismiddag vad som återstår.  

Och den traditionella förlossningsstoryn; Vid den här tiden för 28 år sedan var jag nyankommen till förlossningen, med vattenavgång, utan värkarbete och ifärd med att fixa det medicinskt vid Bricanaylinfusion. Sammanfattningsvis så var det en lång eftermiddags väntan på att något skulle hända, en vanlig förlossningskväll då muskulaturen äntligen började jobba för högtryck, en uttröttande sådan då resultate uteblev och så den sista rysaren då allt värkarbete avastannade i utdrivningsskedet, och droppfrekvensen ökades till fritt rinnade eller nåt.. Men tio i ett på natten var hon i alla fall levererad, en liten mörkhårig flickbebis med världens största blå ögon och världens minsta röst.  



 
 
Ingen bild

Cecilia Örtquist

27 oktober 2014 17:08

Enda som jag måste rätta dej på är att Batman är såld och Blue bokad. Samt att akutsnittet var på Ziras två egna ungar å inte på de adopterade. Så de är Zira och Tjåbis egen unge (Silver) och de adopterade, Brown och Grålle som är till salu.

maricici

27 oktober 2014 19:43

Okej, var så jag menade men fick till någon baklängesgrammatik. Är Batman såld igen? Där hann jag inte med.

 
Ingen bild

Cecilia Örtquist

27 oktober 2014 20:21

Glömde att skriva att de kosta 600kr styck nu. Inte så konstigt att du inte hann me, hon flyttade igår.!

maricici

28 oktober 2014 00:53

Annars tyckte jag 250 kronor benet var ett bra pris, som en tankeställare att det finns inget som heter gratis katt men 600 kronor är väl också okej.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards