Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 30 september 2014

Sovit i 24 timmar - nästan

Av maricici - 30 september 2014 22:45

med kortare avbrott för skicka grabbarna med taxin, göra käk till grabbarna och hämta yngste grabben inne i stan. Han kom med abonnerad buss från IKEA Sundsvall och hade köpt en godispåse och en prydnadskatt i årets fynd.

Sovit, känner att jag ska försöka se vad som händer om jag slappnar av och sover emellanåt, spänningen är outhärdlig numera och det känns i musklerna - bokstavligen.

Sambon har gjort ett första kuratorsbesök idag, angående oron för familjär ALS (FALS)  och sorgen över drabbade syskon. Primärvårdskontakten skulle hänvisa vidare till sjukhusets medicinkliniks kuratorsverksamhet som är kunnigare angående sjukdomen. Han har också gått ner i arbetsid från 4 till 3 dagarsvecka på fabriken, men av orsak att reumatismen och bromsmedicinen mot densamma sliter hårt på kroppen.


För övrigt så kryssar jag inte i rutan debatt för detta, jag vill nämligen inte ha någon sådan

Dom enda som oroar sig är opinionsbildarna med foliemössorna i fullt sving mot den misstänkliggjorda allämnheten som enligt dom kommentatorsfält jag läst mig igenom på Facebook-AB och Facebook-allehanda.se inte ser det riktigt så , denna gång med motiveringen att dom faktiskt är medvetna om att det är forntidshistoria och dessutom en förvanskad sådan till ett rasistiskt nedsättande ord som förekom i amerikanska södern; "Nigger"= Ett rasistisk härskarterm som användes av dom gamla plantageägarna och sedemera av Ku Klux Klan med anhängare, vs "Neger"= Ett svenskt ord med den rena betydelsen "svart" eller mörkhyad människa företrädesvis från Afrika. (Jag är rätt säker på att barna och människorättskämpen Astrid Lindgren använde den senare)

Ja, jag säger ingenting annat än att opinionen är konsturerad och helt överflödig. Hade man bara klippt utan att upplysa någon hade inte en jävel märkt att ordet försvunnit.  "Extremhögern" lyser förståeligt nog med sin frånvaro i denna debatt, men däremot har min barn och ungdoms "extremvänster" börjat titta fram, precis som jag minns dom i deras sämsta stunder, inte våldsamma men fruktansvärt von oben och helt oemottagliga för andras synpunkter och argument.

Det jag har att säga till mitt försvar är; här tänker vi inte i terminologion vi och dom, (Vad MalcomX ansåg om detta hör inte hit!)det finns Mellanselsbor och så finns det en barnbok med fictionfigurer, en bok som jag för övrigt inte fann läsvärd som barn, det började med det platt orealististiska i att kunna lyfta en häst på rak arm och på den vägen är det. Mina barn har inte heller diggat Pippi Långstrump, dom föredrog Eeeeemmiiiiiiillllll!!! Förgrömmade ongä!!! (Vill bara påpeka att Astrid var kritisk till äldreomsorgen redan när hon skrev boken så detta är icke relevant)


Såg mera kul i kommentarorsfälten som jag lämnade därhän och det är att i vissa amerikanska grupperingar t ex rap musik kallar man varandra "niggah" men det går inte an för en vit att säga..

Tro tusan det, det handlar om att ha tagit tillbaka ett ord och sin egen slutna krets. Ett liknande fenomen brukar uppträda inom delar av den svenska kvinnovärlden där det är tillåtet att kalla varandra "djävla fitta" med exakt samma bakgrund. Eller slampa, obs! en stolt sådan.. Försök skicka i någon av manligt kön med dom hälsningsfraserna och se att han inte kommer att komma ut utan tillhörande blodvite.




 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av maricici - 31 maj 2023 11:57

4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar?   Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...

Av maricici - 31 maj 2023 01:04

  Var just på väg att lägga mig när dottern ropade och undrade om jag såg vad hon såg. Jo minsann, det brinner någonstans, ser ut som det är i skogen. Ringde 112 som redan fått larmet men tackade för uppmärksamheten. Tog en sväng ut för att försöka...

Av maricici - 3 maj 2023 20:50

efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...

Av maricici - 1 maj 2023 21:19


  Blev bara en bild för vi hade fullt upp med att sitta och prata med besökare som stannade till. Prat om kameran och och berättelser runt bilden för den som var intresserad. Om huggormen som fick många att stanna till och som inte var ett dugg f...

Av maricici - 30 april 2023 22:32

I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards