Ensparkibaken

Alla inlägg under augusti 2014

Av maricici - 5 augusti 2014 09:01

Satt hos mamma i går kväll och konstaterade att nu börjar slutet närma sig, hon har sängen i sittläge för att underlätta andningen, får morfin mot smärtorna och lugnande för att hållas ångestfri. Skulle vara skönt för henne om hon fick somna in omedveten om vad som hänt, hon har aldrig gillad den där döden, utan alltid haft lite ågren för södergöken-dödergöken och plocka ljung så kommer någon att dö..

Själv fick jag som aldrig varit speciellt kramig eller känslosam en stark impuls att lägga huvudet på hennes arm, en impuls som snarare påminde om en nyfödd bebis än om ett litet barn som behöver tröst, cirkeln är sluten. The circle of life.  

Fick samma starka impuls framför brudfotot på väggen, ensamporträttet av en leende, kortklippt vacker blondin fotad på sin stora dag. Det MÅSTE jag ha! Mamma var alltid kritisk till det fotot och påstod att damfrisörskan som stylade henne had sminkat henne alldeles för hårt. Det kan ju stämma såtillvida att mamma själv aldrig brukade markera ögonen kraftigt eller använda läppstift i mörka färger.  Mammas brudklänning var mellanblå till skillnad från alla mina tjejkompisars mammor som hade vita och en gyllene krona. Mamma hade ingen krona alls. "Det är för att du ligger i magen bakom brudbuketten, dom vita kläderna är för dom som inte får bebisar för än efter dom är gifta" Sån var hon, mamma - djupt kristen per barnatro och en av dom få som hållit sig till svenska kyrkans dresscode av egen fri vilja, strunt i att hon och pappa varit "fästefolk" i fyra långa år innan   Själv beundrade jag brudbuketterna med långa vita liljor, men mamma var stenhård, hennes egenkomponerade brudbukett av rödklöver, prästkragar och blåklockor, hennes älskade ängsblommor. Finns inget bättre val.

Avslutningsvis kom Solbergs gamla lappmarkskyrka i brunt trä, nähepp   Herreminskapare vad jag måste varit mainstream som barn  

Kom hem och hittade Herr Padda som bott under bron, överkörd och platt som en pannkaka  Inget vidare tecken, va? Han ska få en enkel skogsbegravning av mig och dottern idag. Det skulle mamma också varit med på, hon hade ett hjärta för alla djur, tama som vilda.

Syrran och jag sa just det i går, istället för blommor, Stöd Öbacka djurhem.. Pg kommer senare...


 



Av maricici - 3 augusti 2014 11:27

i morgon bitti är det dags; yngste grabben reser med buss till Stockholm och sedan vidare med båt till Riga, avresa från Örnsköldsvik kl 7:00. Klockan fem i morse vaknade jag och körde igång datorn bara för att kontrollera att det verkligen VAR Söndag idag, så vi inte tagit fel på dag och det var Måndagsmorgon.  

Och den äldre grabben ska iväg på DV igen med taxin som hämtar kl 7:00, det innebär att vi tar var sin grabb i morgon, då det faller inom ramen för sambons flextid..

Och mammas feber har stigit och hon mår lite sämre idag igen  Var där i går kväll tillsammans med syster 1 och pappa och då orkade hon sitta med ryggstödet uppfällt och var helt klart kontaktbar..

Kunde meddela att hon hade kramp i ett ben och ville ändra ställning i sängen och schasade och muttrade på mammas vis som hon alltid gjort när vi borstade hennes hår. Sedan meddelade hon att hon blivit trött och ville att vi skulle gå..

Gick in till pappa som vanligt och skojade om en reklamballong märkt V som jag haft i handväskan sedan Åsele marknad.

Blåste upp den och undrade om pappa skulle fästa den på rollatorn och gå fram och tillbaka i korridoren och demonstrera, men pappa ville inte byta från S till V  sa han..

Sedan lystrade han när jag beättade att S och LO också hade valstuga där, då han minns sin gamla lokalavdelening i sitt gamla Skogsarbetareförbund..

Idag måste jag ta sista rycket för grabbarna och hinner inte åka alls, men syster 4 skulle vara där på förmiddagen, och sedan måste hon åka hem till Sundsvall och sitt jobb, en jobbig sists att bo så pass långt bort.  


Av maricici - 3 augusti 2014 11:02

   

 Jag byter en dublett av en såskastrull mot 4 veteflätor

 



Av maricici - 3 augusti 2014 01:03

http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article19305386.ab

Det första jag sa till mig själv var, ge dig inte in i åkeribranschen nu, du har nog med bekymmer ändå  

Och det andra jag gjorde var givetvis att kolla in hennes FB-grupp bara för att konstatera att där fanns inte mycket att hänga upp sig på. Faktum är att den såg lika harmlös ut som Mellansels och Bredbyns FB-anslagstavlor så då kan man ju verkligen undra vad som motiverar denna överreaktion..

Det jag har pejalt in i dag är inte gruppen som näms i Trolljägarna, utan en grupp för kvinnliga chaufförer, där majoritetsrösten tyckte att det hade gått för långt.

Jag hörde uppläsningen på Trolljägarna från den grupp jag inte tänkt söka på alls, och...

 

Tycker inte att man ska nämna saker vid sitt rätta namn och det här kallas väl arbetsplatsmobbing, något som förkommer i alla yrkeskategorier, Inom verkstadsindustrin, inom skogsindustrin, inom vårdsektorn, inom svenska kyrkans pastorat, inom livsmedelsindustrin, inom socialförvaltningen and you name it...

Skillnaden är väl dom inte har några FB-grupper som drar till sig kreti och pleti utan både jobb, C, D och E-behörighet och liv. Jag har personligen en viss insyn i yrkestrafiken, både lastbil, buss och taxi genom vänner och bekanta och det är väl delvis därför jag reagerar.

Men visst kan jag uppdatera med ett svar från dom verkligen beröda; privatbilisterna.

Samt en ännu en häpen webbgrupp för små vanliga svenssons som önskar att dom levde ett glamorösare liv. Et tips till dom det vederbör; hoppa ut dom där amerikanska truckerfilmerna och börja lev i verkligheten, det är inga kvinnor som vill era musgrå transportslavar någonting.  Ett tips; Börja köra timmerbil så får du åtminstone motivlacka öket som du vill. Eller vid närmare eftertanke; gör inte det, det blir säker någon av katastroferna som privatbilister får stoppa för att berätta att deras släp svajar och lasten ser ut att sitta löst.. Det är inte kul att få äkta norrländskt timmer i skallen när man är ute och kör; du förstår vitsen med att tycka till överallt nu,va?   Samt samma jävla ilskna privatbilister igen som inte tycker att ni behöver stå och skymma sikten med dom där bannade släpen överallt! Och vad som kommer varenda år som den första halkan slår till; trafikmeddelande om att något TIR-reggat blockerar E4 Höga Kusten i höjd med Skule, över två körfält, sitt och så stigningsfältet.. Rasism kallade något ljushuvud detta på ett annat forum, men vi som bor i området kallar det ett reellt problem. Speciellt problematisk blir då man plötsligt minns en Rysk långtradarchaffis som halkade av rakt ner i Nätraån, drunkande och dog för några år sedan. Alla närboende tyckte det var tragisk och tankarna gick till hans familj som fick hem sin make och far i en kista. Det är det som kallas problem, arbetsmiljöproblem som tål att tänkas på istället för att viftas bort av revirpissande nobodies utan tankegång. Och sådär off-topic så ser rätt många karlar en hyfsat söt tjej som dom inte skulle ha något emot att lägga in en stöt på, att tänka på innan man drar igång fler motsvarande gissningstävlingar i vem av er är eunuck och vem är född med grå strarr och vem har alla hästarna på flykt?

Tack för ordet, alla yrkeschaufförer.

Vi ses i trafiken - än en gång.

Och för alla som vill vara källkritiska och titta på fler svar så har jag också Transportarbetareförbundets oklippta version



Dagens andra rubrik handlar om något helt annat

och jag kan plötsligt både förstå och tacka sambon som brukar dra i nödbromsen och förklara att man behöver referenser och sedan en offert från fler än ett företag innan man anlitar något  


Nyhet tre, den svårbekämpade skogbranden utanför Sala som hållit igång sedan i Torsdags bevakas. Jag har släktingar i Heby som drabbades av rökutvecklingen i förmiddags, där det var av den omfattningen att man fick hålla fönster och dörrar stängda och stanna inhomhus. Just nu kan man hoppas på ett rejält regnväder utan blixtnedslag som släckningshjälp.




Av maricici - 2 augusti 2014 13:18

 

Blir i alla fall fett med slanggurka i år

 

Mårbacka växer så det knakar

 

Livskraft på hink. Skjuter nya skott ur en hink med ekologiskt nässelvatten som jag gjort i ordning.

  

Vår nya kändis; Stevia. Så här ser den ut som ung planta.

 

Experimentet med bortglömd groddig matpotatis stoppad i tunna lyckas.

Däremot så blir det inte många portioner.


Av maricici - 1 augusti 2014 23:44

Tittade in till mamma tillsammans med syster 3 och pappa i kväll, hon har varit piggare under dagen men nu var det kväll och hon var trött och extra medtagen av febern och sjukdomen så hon låg mest och halvsov, men lystrade till emellanåt..

Följde pappa hem till hans boende och satt och tittade på foton och pratade minnen en stund, pappa följde med ut till dagrummet när vi skulle gå, han skulle titta på TV en stund då han fixar sänggåendet på egen hand och behöver bara lite tillsyn.

Kom hem och började med yngste grabbens packning och en plastpåse fastande i bilixlåset och satt som ett berg. Det har ALDRIG hänt förr men nu när han behöver väskan till Riga händer det förstås   Och så fick sambon plötsligt dödsont i magen mitt över naveln, jag frågade ett par gånger om han var säker på att det inte kom ifrån bröstet, men nej, det trodde han inte. Kände bara hur jag slogs i däck  i full panik; min sambo och den ständiga oron för hans hälsa, hjärt/kärl med allt vad det innebär av upprepade infarkter, RA och nu magen, han storebror har dessutom ALS med allt vad det innebär, googlar och läser om magkatarr och MAGSÅR (sånt kan man få av alla mediciner sambon tvingas äta) , ska våra familjer BARA få sjukdomar   och så började den äldre grabben kaskadkräkas, hans esofagusreflux som spökar  igen..  

Han tittade upp med ett leende mellan attackerna och jag kunde bara mumla; Den tappre soldaten Svejk, är det du det?  

Mammas röst som jag minns; "Jag säger som hon Kristin i utvandrarna, jag tyar icke mer!"

Mammas effektiva sätt att samla ihop sig när hon krisade, med sin vanliga svarta humor- det fungerade..

En ny rubrik med mammaminnen där hon satt tydliga fotspår i mitt ego och mitt liv.

 

Men det känns bättre nu...

Tack, mamma.





Av maricici - 1 augusti 2014 15:39

Mamma är betydligt piggare idag, febern har gått ner och hon är både kontaktbararare och äter bättre.

Ska åka och hälsa på henne snart, ska bara handla och försöka fixa lite käk först.

Den yngste grabben har kommit hem från korttidsboendet nyss och vet besked, på Måndag morgon blir resan äntligen av  

Själv håller jag andan och meddelar att nu får ingenting gå snett.  


För övrigt, drygpsoriasis

 

Salvor hitan och ditan..........

Mometason, en starkare kortikosteroid att använda vid extra envisa skov, receptbelagd

Antiseptic Tea Tree&Manuka Cream; Mjukgörande och antiseptiskt alternativ för armbåge och underarm

Salisylsyrevaselin 2% för avfjällning. Smörj på ett tjockt lager, vira in i plastfolie och låt verka över natten. Receptbelagd.

Body Scrub, Apoliva eller vilkenannansomhelst.. Nöter vid duschning, 1-2 gånger/vecka

Hydrokortisonsalva 1% receptfri; För hanflatorna vid akuta skov

Gamla hederliga Helosan, används till händerna övrig tid.




Av maricici - 1 augusti 2014 01:08

     



Så rätt han fick, han Cornelis

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards