Ensparkibaken

Alla inlägg under augusti 2014

Av maricici - 16 augusti 2014 00:55

 

Gott om smågäddor i vassen

 

En gammal träbro över ån, sommarbostäder på andra sidan.

 

Nästan vid strandkanten. Ett steg till och man har vatten över huvudet, en härlig del av sjön där det bär av rakt ner.


Av maricici - 16 augusti 2014 00:42

 

Allmän dammussla

 

Eh, på ena bilden var det en fiskgjuse men den här siluetten ser ut som en korp. Ska sova på saken.

 

Här kommer fiskgjusen

 

Och så lite fågelmat skulle jag tro. Fanns en långnäbbad häger här också som kan knacka hål på det hårda skalet, det ingångshål som vi hittade.


Av maricici - 15 augusti 2014 17:29

 

Avslut på årets sommar som var kort men intensiv, kollot står tomt, semesterfirarna har gått och glasskiosken har stängt för säsongen. Det blåser en frisk nordvästlig vind och solen döljer sig oftast bakom växlande molnighet.

Lufttemperatur 18 grader och dom sista entusiasterna tänker gå bakom udden och ta sig ett uppfriskande dopp.

Den ena fryser fortfarande och värmer sig med cappucino och den andra kastade i sig lite snabbmat , tog sin kamera och försvann ut igen..


Av maricici - 14 augusti 2014 23:03

skulle tro att jag höll på bli sjuk om det inte vore för att jag gäspade stort och fullt normalt för första gången på ett år..

Det har varit ett jäkla hundår med grabbarnas indragna LSS-assistans, sambons hjärtinfarkt no 3 för precis ett år sedan, andra anhöriga som mått dåligt, sambon som blev sjuk igen vid jultid, en instabil angina som varade till Mars då han fick remiss till Sundsvall för ny kärlupprensning, och så Juli med 14 timmarsdygnsassistans och lite nattetid här hemma och så yngste grabbens resa som gick lyckligt. Och så mammas död som blev droppen som fick det hela att rinna över..


http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/jag-vill-tacka-alla-som-har-hjalpt-oss

Snubblade över detta i mitt FB-feed från allehanda.se och blev glatt överraskad av ett tack, det hade jag inte förväntat..

Och mindre glatt överraskad av kommentarer som inte måste ventilera sina åsikter överallt,  skickade iväg en och annan    och   ade mig själv som aldrig mera skulle kommentera något på FB.

Jag har redan viftat med det senaste numret av Faktum som jag köpt pappersupplagan av, det får räcka så..

För dom där storstilade som tycker att "vi" ska tänka på "våra egna" först, där dom själva inte har en tanke på att vara ute och gå.. För när dom kommer på tal brukar det alltid komma några invädningar om att somliga har sig själva att skylla, det är väl så  mänskligheten ser ut antar jag..  

Och så har jag skämskassen med bröd, smör, mineralvatten, te och lite frukt förstås. Sånt som ger quick fix energi på stående fot, vätska och är lite hållbart i 34 graders värme. Och oss emellan, den spottade man inte på.  

I min personliga skämshörna ligger ett bikiniset med x-tra allt som matchar inköpt för närmare en tusenlapp och till råga på allt så föredrar jag bikinin som jag köpte för 150 på klädshopen i grannbyns slutrea.   

Annars så vänar jag på att den äldre grabben ska somna och så grunnar jag fortfarande på minnestalet till mamma. Mamma och pappa som visade att en människa från grannhyreshuset med begynnade delirium  tremens och grymma hallucinationer är också en människa som behöver akut tas om hand.                                             

       

Av maricici - 14 augusti 2014 00:51

Känns bättre i kväll även om jag inte kan påstå att jag är utvilad direkt. Lärt av bistra erfarenheter att det är bättre att lyssna på varningssignalerna direkt än att bli utbränd och sjukskriven ett par år framåt.

Avslutade kvällen med en ny bekantskap i tidningsvärlden FAKTUM Götalands Gatutidning som hade massor av läsvärt innehåll och ett syfte som ligger hos mina    saker.. Möjligen för att det ofta är min personlighetstyp som beskrivs, och för att jag tror på hjälpt till självhjälp och en knuff i rätt riktning, eller för att det finns lika många personligheter som det finns människor och har man mött en har man inte mött alla..

Läsvärd var den i alla fall. Så läsvärd att jag ska köpa fler nummer i framtiden.

Av maricici - 13 augusti 2014 18:07

Var hos pappa i går och vi tittade på fridrotten tillsammans, han har alltid varit idtrottsintresserad på det aktiva planet också, vi sitter bredvid vitrinskåpet med hans gamla prispokaler och medaljer i längdskidåkning.

Pappa uppslukad av spänningen på heatet till semin 800 meter herrar, och visst kom Sverige med och dom tog sig till FINAL i diskus.  På natten tilltog värken i axelpartiet (kan inte låta bli att ta några simtag fast jag vet att det kommer surt efter) och dessutom fick jag känning av en ordentlig bronkithosta.

Idag; Skickade iväg grabbarna och kände att det var läge att lyssna på kroppen och ta det lugnt idag. Är helt utmattad och det är förmodligen ett spänningstillstånd som börjar släppa. Orkar inte åka till pappa i kväll och kommer att ha läskigt dåligt samvete  syster 2, 3 och 4 jobbar jour, natt och bor och arbetar i Sundsvall och kan inte komma ifrån.

Gjort idag:

 

Hämtat dottern i obygderna

 

Läst; Den perfekta ingressen med oväntad upplösning (kriminalroman)

Funderat på hur man sammanfattar mammas alla livsvisdomar och aforismer i

ett minnestal. Hon kräver en biografi för att upplevas.

Packat åt yngste grabben inför korttidsvistelsen

Fixat käk åt alla

assisterat grabbarn

ska tuppa av en stund innan jag fortsätter kvällsassisten





Av maricici - 11 augusti 2014 00:48

     

Man borde inte sova...

Eller också borde man det med tanke på att jag snart ska kliva upp och börja jobba. Blev för övrigt väckt av ett dundrande åskväder kl 6 i morse, drömde att en glasmonter föll över skallen på oss och krossades och vaknade strax efteråt..

Har varit och hållit pappa sällskap tidigare i kväll, han tycker det lättar när han har något att prata med i sorgearbetet..

Av maricici - 9 augusti 2014 23:51

 

Dagens regnbåge slutar vid ditt hus.

 

Kvällarna blir mörka igen.

Nyhetens behag i Augusti som börjar kännas lite segt i November då solen tar paus fram till slutet av Januari.

 

Dotterns bild och proffskamera


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards