Direktlänk till inlägg 20 augusti 2014
Eller en händelsefattig period full med vardagssysslor där det inte direkt finns något att förtälja, utom ett och annat matrecept.
Så yngste grabben och jag bjuder på bortglömd svensk husmanskost. Ris och fiskpudding, ursprungligen en resträtt gjord på överbliven risgrynsgröt och fisk. Numera med ett förenklat recept som vi hittat i en veckotidning.
För 4 portioner
2 rullar sockerfri risgrynsgröt
6-7 hg sejfile
4 ägg
salt
vitpeppar
dill hackad
paprikapulver.
Ströbröd.
Börja med att sjuda fisken i en låg, vid kastrull, krydda med salt och några vitpepparkorn. Fisken är färdig då köttet är fast. Blanda sedan risgrynsgröt, ägg, fisk, salt, mald vitpeppar, hackad dill efter behag och ca 2 tsk paprikapulver. Häll smeten i en ugnsform, strö över ett tunt lager ströbröd och grädda i 200 grader ugnsvärme i ca 40 minuter eller till smeten stelnat.
Vad man serverar till är en smaksak, vissa föredrar kokt potatis medan vi tycker det blir bäst med rårivna morötter.
Smält smör är enligt mig ett måste tillbehör i alla fall.
4000 kronor och vad ska jag göra med alla dessa pengar? Svaret är att jag flyttade över dom till min buffert som krympt betänkligt under vintern på grund av elpriserna, en bil som behövde verkstad, småfix och ombesiktning samt en ny gräsklippare. V...
efter att ha fått ombesiktning på trasiga bromsskivor bak och ett kostnadsförslag på 6000:- (en grundlig biltvätt inräknad) från verkstan. Och ärligt så var jag jävligt låg till att börja med. Elförburkningen har precis börjat minska och jag har ökat...
I kväll efter 7 långa år gick vi nämligen upp till SHL igen inför nästa säsong. Och det känns ungefär som spelarna beskrev det, jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Men visst fan är man glad, sitter med ett fånigt flin på läpparna och dunkar IRL...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
|||
|