Ensparkibaken

Alla inlägg under juli 2014

Av maricici - 5 juli 2014 09:55

Och hur väljer man ut dom bästa bilderna av ett hundratal, alla lika bra? Man gör ett försök i alla fall.

 

Trollvarning

 

Dom låter i alla fall som riktiga   

 

Dom tre bockarna Bruse!, de va som..   

 

Mamma, titta!

 

Snygghönor och dom är riktiga!

 

Minns du mig från förra sommarn?

 

Hallå, kompiiis-Vassego

Av maricici - 5 juli 2014 02:08

Grabbarna har tagit ut det mesta av sin första semesterdag, båda kom hem med ett stort leende och den yngste hade dessutom med två kassar fikabröd från bageriet. Jag kan inte direkt sätta fingret på vad dom har gjort, men hållit igång har dom - hela tiden. Men vi har i alla fall tvättat, torkat utomhus, burit in och vikt tvätt för att få det gjort innan nästa regnperiod.

Och så blev det hämtpizza till middag för att fira..

23:30 prick var dom nöjda och ville krypa i säng.

Och nu sitter jag och kopplar av i ensamheten och tystnaden efter en dusch med både helkroppspeeling och hårinpackning med   sovandes bredvid.

Tog en sväng ut i trädgården i natten, lyssnade efter ljud från skogen, men  ingen har klivit upp ännu, ingen lo, ingen räv, inte ens småfåglarna har börjat morgonkvittra..

Det är något speciellt med sommarnätter.

Tänkte ta mig en titt på Almedalsveckan som inte hunnits med ännu, men äsch..

Kanske i morgon vid någon paus.

  har rullat ihop sig till en kringla, kan inte låt bli att dra fingrarn genom pälsen och hon tar inte illa upp, hon spinner som bara den..

att umgås med tystnaden.

Vardagslyx.

Nattens magi.



Av maricici - 4 juli 2014 14:18

 

Boken man läser och inte kan lägga undan för än sista sidan. Jackie Ferm dotter till en av Sveriges mest omskriva förbrytare Lars-Inge Svartenbrant, berättar sin story rakt och osentimentalt om sin uppväxt fram till i dag. En uppväxt som går rakt in i märgen med en av och till pappa och en missbrukande mamma, våld, otrygghet och en uppväxt som i praktiken föräldralös hos jourfamiljer, familjehem och HVB-hem av varierande kvalitet fram till kändistiden i rampljuset.  I boken växer bilden av en stark ung kvinna fram, ansvarstagande för sina yngre bröder och instinkitvt besluten att komma undan med både det bildliga och bokstavliga livet i behåll. En bild långt ifrån skandlalpressens. Man faschineras också av det starka, osynliga bandet mellan far och dotter, brevväxlingen från fängelsena och den nya religösa munken Lars Ferms andliga insikter. Jackie tackar i förordet läsare som låter henne berätta sin story. Jag vill tacka Jackie för att jag fått ta del av hennes liv och berikats med helt nya insikter om en människa i en så kallad dysfunktionell familj  och hur man själv upplever sitt liv i en helhet.

Av maricici - 2 juli 2014 23:15

sedan börjar grabbarnas fyraveckorsledighet och fyra veckor utan tidspress.  Frågan är vad vi ska hitta på hela dagarna, har inget planerat utom korttidsvistelse tredje veckan i Juli och en Rigaresa första veckan i Augusti för den yngste -såg över passet för 94;de gången i kväll på grund av en tvångstanke..

Den äldre grabben har för övrigt haft grillfest på sin DV idag i ett gemensamt hej då på 4 veckor

, och den yngste är borta på korttids denna vecka. jag antar att han mår bra, annars brukar dom höra av sig.

Och här hemma har vi haft fullt upp med att sortera prylar och hitta nya platser åt dom, och som ett mirakel är vi nästan färdiga..

Ska bara in på IKEA online och kika efter speglar till garderobsdörrarna innan jag gör kväll- någon Sundsvallsresa hinns nämligen inte med i sommar.

 Och så har jag gjort ett ryck och fixat käk så det räcker ett par dagar:


Ugnsstekt färsk makrill med dill och citron

 

Sprätta upp firrarna från analöppningen och mot huvudet , rensa ut inälvorna och skölj under rinnande vatten.

Om man vill helsteka med eller utan skalle kvar är en fråga om tycke och smak.

Lägg dom sedan i en ugnsform, salta och vitpeppra in och utsida. Skölj sedan en kravmärkt citron skiva den och lägg över firren, klipp sedan upp några dillkvistar och strö över. Till sist; häll över vispgrädde och ev vatten så det bildas en sky. Stek i 225 grader ugn ca 30 minuter..

Här har jag provsmakat, ja.  Den äldre grabben frågade om man kunde få lite blåbär och hallon istället?

Och så dragonkycklingen:

 

Först tager man 4 kycklingfileer, ca 700 gram och skär dom på längden i 3 delar. Lägg i ugnsform och skiva sedan en zucchini och lägg mellan kycklingbitarna, släng sedan i en liten ask körsbärstomater.

Och så såsen:

Rör ihop 1 burk creme fraiche, 1 ½ dl vatten, 1 liten hackad gul lök, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk dijonsenap, 1 ½ msk torkad dragon, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar och häll över kycklingen. sätt sedan in formen i 200 grader varm ugn och grädda i 30-45 minuter. Serveras till pasta.




Av maricici - 1 juli 2014 23:24

 

Thaibuffe för 85 spänn. Galet Gott!

 

Interiör från Thai House-mitt favoritställe

 

Kopp kaffe på uteserveringen och sedan ska jag och syrran över till andra sida gatan-vårt favoritställe två. Stort sortiment av det mesta, och fräscha grejor till galet låga priser. Var galet mycket folk som hängde på låset vid öppningsdags kl 12 idag också. Måste vara semestern som börjat..

 

Vrida, vända, syna, vrida, vända syna en gång till. Visst fan är den äkta! För en ynka tia.

  

Och matporr, massor av matporr för en tia boken.

 

Kul, udda mönster med dålig färgåtergivning, mycket svenneblågult i mönstret. Två exempel, annars köpte jag fem olika för en tia styck.

 

Och här har vi börjat komma igång med lite ideer, sambon och jag.

 

Däremot har vi ingen ide om vart vi ska stoppa alla dom här prylarna - ännu.  




Av maricici - 1 juli 2014 20:26

Remissen till sjukhusets kvinnoklinik angående blödning två år efter menopaus har anlänt och jag fick en tid kl 10:30 idag, kom in på en återbudstid.

Fick i alla fall, en gråhårig äldre herre som kallade sig överläkare och det kändes ju tryggt. Börjde med en frågestund angående tidigare gynhälsa och nuvarande symtom (sparsam blödning, samt värk i korsryggen som strålar ut mot höften)

Yttre undersökning och efter det en ultradljudsundersökning som visade på en avgränsad fläck tjockare slemhinna som inte ska finnas i klimakteriet. Läkaren var skitbra och berättade vad han tittade efter och vad han hittat så jag kunde hänga med på bildskärmen.. Han lät i alla fall rätt positiv och sa att han inte fick någon direkt ahaupplevelse av en cancer som den ser ut, men det måste förstås undersökas ordentligt.

Och så måste vi ta ett prov och nu kommer du att känna lite obehag   en biopsi av livmoderslemhinnan som ska skickas bort för att få besked om vad det är på gång..

Det kändes obehag, jag försökte djupandas som jag minns från mina förlossningar och det gick sådär, tänkte; titta på bildskrämen det kanske är cancer så sluta gnälla över det lilla  

Det kände så här; som kraftiga menssmärtor eller lätta förlossningssammandragningarOch det såg ut så här:


Efteråt fick jag information om att det skulle bli en liten blödning som kunde kvarstå i 3-4 dagar, sedan fick jag besked om att svar skulle komma om tidigast 4 veckor och så fick jag en binda av en rar mottagningssköterska, kunde ta på brallorna och gå ut till lillasyster som hängde med för pepp och support.

Efter det har vi tittat in till den äldste grabben,käkat gott och shoppat resten av dagen (mer om det senare)

Har vidare tagit reda på att cancer i livmoderkroppen kallas den äldre kvinnans cancer för att den bara i undantagsfall drabbar kvinnor innan klimakteriet. Och att den har en bra prognos just för att den har tidiga symtom i form av blödning eller blodiga flytningar. Behandlingen är avlägsnande av livmodern och äggstockarna plus ev strålefterbehandling.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards