Ensparkibaken

Alla inlägg under juli 2014

Av maricici - 22 juli 2014 21:08

http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/kenneth-tog-fasta-pa-kronikan-gav-tiggare-mat

Människor började ge med Kenneth Haraldsson som präst och det låter logiskt, dom dom lät diverse kommentarer om icke behövande såg att det inte stämde och slutade tveka.

Läser kommentatorfältet utan att ge mig tillkänna, ser att det fortfarande mytbildas och att inget kan övertyga dom redan frälsta. Gött så, att vissa väljer att tro det dom vill tro för att skapa mening åt sitt liv är inget nytt under solen eller något som förvånar min livserfarenhet.

Det är så världen fungerar lika sant som det finns tiggare i de allra flesta av världens länder och lika sant som det finns Svenska medborgare som får mig att muttra över Svennarna i det här lilla landet som tror dom ska skyddas mot ALLT.. (Ja, nu menar jag inte alla svenska medborgare alltså)

Och ingen fattar vad dom sliter så ont av.

Satt på Torget inne i stan i går och väntade på sambon, en polisbil parkerad mitt på Torget drog till sig uppmärksamhet, och personligen har jag inget att titta på, jag har också en beroendegen även om jag håller den under kontroll..

Alltså kunde jag inte svara en av mina sämre lottade undrande själsfränder vem dom sydde in, men det var visst *o****an. Någonstans stämde någon upp Bryans Adams Summer of 69 på sång och aukustisk gitarr, jag med musiker i närmaste släkten och en flyktigt bekant äldre herre med likadana familjeförhållanden gick för att lyssna..

Det var fyra Svenska ungdomar som satt på trottoaren och stämde upp sitt summer anthem, dom skräpade inte ner den trygga svenssontillvaron med sin existens.. Den äldre herrn och jag, alltså sakkunskapen, tyckte att dom var alldeles förbaskat bra så vi stände upp en lång applåd innan vi skildes och drog vidare åt var sitt håll.

Jag med en beroendegen och en kassa full med födelsedagspresenter till småtrollen istället för brännvin, vän av ordning ser en äldre dam som inte skräpar ner..

Jag funderar som vanligt;

Idag på den lilla skillnanden mellan vinna och försvinna..

En skillnad som inte ger några extrapoäng till vårt eviga liv.




Av maricici - 22 juli 2014 17:17

 

Till frukost; årets första egna slanggurka, direkt från växthuset

 

Dagens   En campingdusch i stora lönnen, min sommarmysfaktor, grabbarna var mera tveksamma, den yngste testade i alla fall att tvätta händerna.

 

Dagens   : Det här är trejde gången jag får avlusa chiliplantorna, recept såpvatten och sedan heldusch med kylslaget vatten en dag senare. Står i skuggan under Finlands vita Ros för återhämtning.

  

Av maricici - 22 juli 2014 16:41

 

I går; en veckas tvättberg (grabbarnas)

 

Dottern hittade en häger nere vid reningsverket, visste inte ens att dom fanns på trakten. Hon berättade vidare att det här området är intressant för ornitologer och att arter som inte ens ska finnas i Norrland har skådats.

 

Våra småttingar från i vår börjar klara sig ensamma (gräsänder)

 

Flickslända Hane

 

Helsvart skönhet, ej identifierad. Senast synlig i Klagstorp




Av maricici - 22 juli 2014 15:31

det här blogginlägget ska sparas och plockas fram när det är Januari och -31, då ska vi minnas hur vi inte hade möjlighet att åka och bada just denna dag, hur grabbarna i bara kalsningarna och jag i trosor och linne i vär själpåtagna anständighets namn inte kan plocka av oss mera...

Att påminnas om på vintern när man kan klä på sig obegränsat - inomhus.

När jag står tryckt nära braskaminen ska jag minnas helveteshettan som uppstod när jag stod vid spisen och stekte hamburgare.

Ska minnas hur vi stod mitt under luftkonditioneringen när vi stänger luftvärmepumpen för den abslouta smärtgränsen, kallare än -25. Ska även minnas elräkningar till mindre än halva priset när elvärmen körs igång.

Men å andra sidan ska jag också minnas hur man bara hoppade in i bilen och körde iväg, utan motorvärmare och kupevärmare och utan bilmotor som skriker om nåd..

Ska påminnas om att just denna dag var det för varmt för att vistas utomhus, åtminstone fram till kvällsidan..

Men å andra sidan blir det aldrig bättre än så här en iskall vinterdag.


Av maricici - 21 juli 2014 08:23

Idag börjar allvaret igen med grabbarna hemma och hellediga Juli månad ut, yngste grabbens semesterresa till Riga den 4;de Augusti (jag är fortfarande nojig över passet, i natt vaknade jag och måste kolla att jag EXAKT visste var jag lagt det), och sedan börjar den tunga, dystra biten med yngste grabbens omplacering från kooperativet till den äldres DV på grund av att han förlorade sin LSS-assistans, efter att ha överklagat upp till näst högsta instans hoppas man fortfarande på att ett mirakel ska ske - någonstans.

Och med det kommer den politiska biten då grabbarna (den äldre grabben förlorade sin också, men det innebär inte några större förändringar i vardagsrutinerna för hans del) är långt ifrån ensamma om att ha förlorat sin rätt till assistans, Maria Larsson ställd mot väggen av diverse TV-inslag gömmer sig bakom siffror och statistik i en förnekelseprocess. Saken är fortfarande den att det inte handlar om bidragsfusk utan om en massa människor som behöver dygnet-runt-assist för att få sin fullvärdiga livskvalitet (dvs sånt som vi fysiskt friska och normalstörda tar för givet)

Överallt tittar grova hintar fram om att detta med LSS blev alldeles för dyrt.

Och vad ni egentligen sa var att i det här landet prioriterar vi gärna bort både fysiskt och mentalt funktionshindrade, dom anses för dyra och icke produktiva... Men va, hallå, det är MÄNNISKOR som er själva ni pratar om!

Sedan kommer det mest förbjudna, man får inte jämföra något med tredje rikets sorteringsverk även om all klarsynt livsvisdom inte kan undgå att se likheterna.

Varför borde vi funkisar vara räddast för nynazism då det finns andra som redan har gått till aktion med all brist på självinsikt?


Av maricici - 20 juli 2014 02:01

 

Före

 

Min hemvändande lillasyster trivas som fisken i vattnet. Håller absolut med om att det är stället för den som gillar naturupplevelser

 

Efter

 

Kontraster

Av maricici - 20 juli 2014 01:17

 

En slush satt bra i den 24 gradiga värmen, pina colada, banan och cola i min.

 

Det traditionella och sista inköpet, rökta charkuterier. Sidfläsk, Älgstek, Björnkorv, Vildsvinskorv med chili,   Hjortkorv med vitlök och en Älgkorv.

Ska frysas in i mindre bitar.

 

På väg hem 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards