Ensparkibaken

Alla inlägg under juli 2014

Av maricici - 28 juli 2014 13:15

http://www.allehanda.se/gastrikland/gavle/facebook-statusarna-vi-ogillar-barn-gym-och-skryt-toppar-listan-2

Vet inte varför detta FB är värt att ta upp till opinionsbildning med jämna mellanrum, först var det hur många av dessa 753 personer är verkligen dina vänner som inte krävde något svar, och nu detta med det största irritationsobjektet av oss alla, gnällspikarna med överkrav på att allt som postas ska falla just dom i smaken.   

Navet  centrum som allt kretsar runt, ja, ja..  

Personligen har jag inget att klaga på, inte alls. Jag hålls uppdaterad om småtrollen från Sundsvall och kan för mitt liv inte begripa vem som stör sig på dom och deras kompisar?  Möjligen den som inte fattat hur FB fungerar och att man emellanåt kan bli ofrivillig avlyssnare till andras privata telefonsamtal..

Regel nummer ett; Blanda dig inte i andras privatsamtal så länge det inte någonstans handlar om dig.

Semesterbilder? Själv har jag haft mycket glädje av två personers semesterbilder från Portugal, England och Frankrike, en möjlighet att delta för oss som inte hade möjlighet/råd eller tid att åka någonstans..

Och punkt åtta min egen krigsförbrytelse; Men jag byter väl profilbilder så ofta jag vill för din jäkla polis!   Det känns inte aktuellt att sitta i vintermössan i 32 graders värme, eller att vara på Norrlands största folkfest fram till annandag jul, senast jag bytte bilder var det väderomslag till åska och hällregn som möjligtvis får sitta kvar till surströmmingspremiären om det inte händer något annat kul däremellan..

Och alla rara statusuppdateringar som önskar oss en god natt passade inte förstås somliga. Jag säger som Dräparn, ska de va på det här vise?  


Idag har jag för övrigt bara fått chattuppdateringar om lokla skogsbränder och om dom eventuellt hotar överfalla oss med Kalifoniens rasade hastighet..


För övrigt har jag andra irritationsobjekt att ägna mig åt, varför har man plockat fram det här fatet med onmämnbara bakverk som inte varit aktuellt dom senaste 40 åren och påpekat att dom har försvunnit ur folks minne -tills nu.

Just det där som ställde till min egen förvirring för 40 år sedan då ämnet var aktuellt första gången och jag hade ingen aning om att etniskt chokladbruna män måste tituleras med speceillt hänsyn på ett särskilt sätt, och den krystade stämmning man åstadkom på föreläsningen på Folkhögsskolan ska sent glömmas..

Det kunde ha gått helt naturligt till om inte upplysningsbyrån för svenska folkets fördummande ryckt in.

Vi hade alltså den här upplysningsvågen på tidigt 70-tal där den ägade en viss akualitet med amerikanska medborgarrättsrörelser på frammarsch, men idag?

Idag har vi en helt annan typ av problem än att slå ett slag för dom medborgeliga rättigheterna i det etinskt svarta amerika.





Av maricici - 27 juli 2014 19:37

i morgon börjar sambon jobba efter 5 veckors ledighet och yngste grabben åker till korttidsboendet i en vecka. Den äldre grabben blir hemma denna vecka och sedan kör hans Dagliga Verksamhet igång, samma dag som den yngste åker till Riga med hela bagerigänget och jag håller fortfarnade andan och tänker att inget får gå snett innan avresan.. Samma noja som jag hade inför deras Alanyaresa för ett par år sedan.

Skulle fira av den sista gemensamma semesterdagen med en liten fruktlunch, vattenmelon, jordgubbar, färsk ananas, nektariner och fjolårets frysta blåbär och vaniljsås i den 32-gradiga värmen. Då började det att:

 

Först lite på avstånd och sedan närmare och närmare till det plötsligt slog gnistor ur kökslampan, med mitt pipiga; fan va läskigt, SÅG du?    Den åkallade dottern nästan under taklampan varken hörde eller såg, hon pysslade med kameran för att kunna fånga ett åskväder på bild (Hon fick i alla fall ett bra foto här), något som ännu är på övningsstadiet.. Hon bara konstaterade att det började inte att brinna i alla fall, då så  och grabbarna klagade inte, dom älskar åska och hällregn.  På FB började boende inom samma område rapportera om liknande fenomen och min svåger visste t o m besked, han hade kommit körande i sin bil och sett ett blixtnedslag i en vattencistern i skogen ca 1 km bort.. Dom elektromagnetiska kraftfälten har tydligen räckvidd...

Det blev hämtpizza till middag istället för fruktlunchen i alla fall.

 

Och sambon jobbar på sitt nya projekt, en grillplats in i det sista, det ska visst sättas upp en rök också.

 

Eller en swimmingpool?

 

Och ett behagligt temperaturras från 32 till 21 grader






Av maricici - 27 juli 2014 10:22

Sommarhälsningar från sambeteskossorna

       

Av maricici - 27 juli 2014 09:42

Jag älskar kor och har fått en massa bilder på kossor i en beteshage av dottern som jag tänkte dela med mig av på FB, och antiklimax kom direkt med direktrapporten från en ny massaker i Gaza och bilder på döda barn i förvridna ställningar, fotot taget på en uppsamlingsplats och på sjukhus.. En bild där man identifierade en liten flicka med hjälp av det långa håret, en bild av en storgråtande far med sin döende son i 10-årsåldern i famnen, bilder av rader på barn mellan 5 och 13 år, som inte längre finns kvar, barn som inte kan hållas ansvariga för någon Mellanösternkonflikt.

Bilder med innehåll som får publiceras i seriöst syfte på FB, men man tvekar att ta ner dom till en bloggportal av familjekaraktär där det inte bara kan tas illa upp utan till och med sätta traumatiska spår i t ex oförberedda barn.

Barn som läser här är inte ansvariga för Mellanösternkonflikten och behöver inte chockkonfronteras med något, därför väljer jag att bara rapporter skriftligt.

   

Delades på FB idag och är mitt enda svar till

alla förvillade fårskallar som kommer

svamlande med ett verklighetsfrånvänt

politiskt/religöst ställningstagande.

Absolutley brainwashed.



Av maricici - 26 juli 2014 09:10

Sitter med den ensamma uppkopplingsrundan innan grabbarna vaknat och konstaterar att här var det tomt, att vänner och bekanta föredrar det vackra vädret framför FB kommer inte som en chock direkt, men surfar man vidare till tidningslänkarna så står där också stilla på hemmaplan. Bara en kort uppdatering om dom brinnande områdena Gaza, Ukraina och ibland Irak och så ett terrorhot mot Norge som jag övergav på grund av omgående uppdatering om sekretess..

Tittar ut IRL och på gatorna är det tomt på folk och likadant är det i grannsamhället.

Förmodligen värmen som håller alla inomhus. Läser vidare att somrarna 1975 och 1994 också var extremsomrar och tänker tillbaka, sommaren 1974 minns jag klockrent, men var höll jag hus 1975?  Sommaren 1994 minns jag som varm och skön, en riktig önskesommar som fått mig att undra om somrarna var bättre förr. Med en påminnelse om min egen dödlighet, att jag är 20 år äldre och tålde värme bättre förr.


Får för mig att göra en slumpmässig rundvandring hos nätgrannarna för att se vad dom sysslar med i värmen.


Här har man blivit med fisk och det är ju alltid intressant

Jag brukar också namnge fiskar i viss mån, har praktbotian Botvid som lever på malaysiska sandsnäckor och går i par med min enda kvarvarande siamesiska algätare Simon, dom där algätarna har alltid hetat Simon. Kampfisken heter Kampis och vår Black Ghost kallas kort och gott för Spökis. Sedan kommer dom förvillande lika utan namn, ancistrusarna och två vilsma anmanoräkor kallas bara han och hon utan att man direkt könsbestämt dom korrekt, guppysarna kallas ett hopplöst fall på grund av sin höga nativitet och neontetrorna kallas bara vi, deras egen presentation när dom kommer stimmande efter mat.

Och här stör man sig på supandet i FB-flödet

Och jag kan säga att jag fick en liten missnöjesrynka över ögonet, då jag anser att man inte behöver ha några åsikter om den saken, oavsett har man försökönar sin egen livsstil med ETT glas vin eller EN flarra cider i solnedgången där jag dricker kaffe, vatten eller te. Ja de du, de..   

Och det här vore något att visa min nästyngsta systerdotter och framför allt FRÅGA om

Risken är stor att man tittar ut som sin egen kusin från landet som döpt om alla metalmusicstilar till hårdrock, om ni förstår   

Och här hyllar vi den nya världsmedborgaren Melvin, en dag gammal idag

En alldeles nyfödd bebis-mera behöver inte sägas  Annat än att man vill inte störa det här magiska ögonblicket när omvärlden tycks upphöra att existera.  Tankens kraft; en nyfödds dolda signaler om att hen behöver din fulla uppmärksamhet under en tid av sitt liv...


En glassdate i Malmö där den klassiska vinjetten damen med pudeln fångar ens uppmärksamhet

 Och så den absolut sista bloggen för nu har grabbarna vaknat och den äldre åker runt som en virvelvind och har massor av jobb på gång - och har inte tid att vänta en enda sekund.


Loja har ordet och påminner mig om sommaren 1994 när alla mina barn var små, den äldste var lite äldre och spelade Guns n Roses och Metallica hela sitt sommarlov.  

Av maricici - 25 juli 2014 20:57

  En nice sommartradition där man får se syskonbarn och kusiner för första gången på väldigt länge, sambons i dett fall.

Sambon har hittat sin gamla Ford mustang  70-årsmodell som sålts för nästan 30 år sedan, den står visst avställd inte så många mil härifrån. Ett gäng glada motorentusister tyckte absolut att han skulle försöka med ett återköp, speciellt syskonbarnen som åkt i den när dom var i förskoleåldern..

Jag med och sambon börjar se allt mera tveksam ut över att hans skämt var så lyckat..

Han tycker väl att det var ett jävla tjat om , ja men 250000-kronorsklassen för bilar i upprustat skick, och den här var ju avställ.. JA men vi kan ju ringa och fråga i alla fall..  

 

Kaffe, glass och bilsnack

 

Just nu; vattenkrig med yngste grabben. 


Av maricici - 24 juli 2014 08:37

hade precis glömt det fram till 18-tiden i går då dagens sjövilda vattenlekar började göra sig påminda med ett rejält håll i diafragmaområdet och sedan började revbenen värka, både på bak och framsidan.. Glömt det för att jag varit alldeles för inaktiv en längre tid..  

Och på den vägen var det hela kvällen och natten, det är små rörelser i revbensfästena när man arbetar med armarna utsträckta sidleds som gör det har min läkare förklarat. Läste någonstan att man ska chocka sin kropp genom att använda muskler och leder i träda så dom kommer igång, mina revben sa; Det här gör du fan inte om!   Hursomhelst så är dom bättre idag, men istället har det först drabbade området, vänster axel och arm gjort sig smärtsamt påmind..

Den bästa artrosbehandlingen är annars att försöka hålla drabbade områden i rörelse, sagt av både alternativ och skolmedicinen samt av en majoritet patienter själva genom egen erfarenhet..


Det fungerar så här, har länkat till källan: – När leden belastas trycks ledvätska ut ur brosket och när den avlastas sugs vätskan in i igen. Brosket har inte någon blodförsörjning, istället är det ledvätskan som står för näringstillförseln. Det är alltså viktigt att röra på sig.  Alltså, konsekevensen av inaktivitet, strypt näringstillförsel till ledbrosket med värre skada.

Därför vill man helst vara i rörelse; All egenbeprövad erfarenhet säger att det är jäkligt smärtsamt att komma igång igen.

Som med det där området som inte direkt hårdbelastas i vardagslag, nämligen revbenen.

Att man ska övervinna smärtsensationerna genom mera rörelse låter okej, men däremot tycker jag att man ska testa på egen hand vilken form av aktivitet som passar just en själv bäst, då det är individuellt..

Man kan säga att simmning är inte min grej men å andra sidan har jag fått samma revbensbesvär av att hör och häpna; stå och stryka gardiner. Jag hade i alla fall en husläkare som skrattade gott  

Så nu blir det alvedonkur igen 1 gramx3 pimpat med lite Iprengel lokalt till överkroppen börjat vakna till liv igen, och så inga vilda bad idag -  tyvärr.   Det blir några försiktiga övningar med pilatesboll till att börja med.

 

Och så lite musik att varva ner till; har rotat i Spotifysamlingen och hittat Ulf Lundell, och några utvalda favoriter förutom min egen CD-raritet Bosnia (finns ej på Spotify) som jag vakar över som en hök och alltid tycks den vara försvunnen, senast låg den en samling Mora Träsk och andra barncd som småkusinerna i Sundsvall skulle få ärva. Men det bästa från Spotify var det:

En poetisk skildring av livet efter 50+ som har

både text och musik på plats.

Sökandet efter det äkta i tillvaron, oemotståndlig

i all sin enkelhet


Sökandet i tillvaron igen, ofta spelad under

min blå ungdomsperiod


Nostalgiklassikern, föregångaren till Kizzies blogg

och ett måste för oss som var med på sjuttiotalets

första hälft. Alltid på spellistan tillsammans

med 63 i November- Cirkeln är sluten.


Av maricici - 23 juli 2014 10:39

http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/har-ar-det-varmast-i-landet

Här vet jag inte vad det var för temperatur klockan 10; det var i alla fall varmt...

Klockan 10 var för övrigt tiden grabbarna hade sovmorgon till och själv var jag uppe 7 för att förbereda och planera dagen samt plocka lite eftersläpgöra från i går..


Klockan 10 är det medicin och frukost i vart fall och sedan löper dagen på, har äntligen hittat hela badmintonsetet, i fjol fattades bollar och i år hittade jag bollarna men inte racketarna, men nu är i alla fall allt på plats.

 Passade också på att fylla en liten barnpool med vatten för påfyllnad av diverse vattenpistoler och kanoner, försäkrar yngste grabben att det var inte där vi skulle bada, det har du rätt i, den är avsedd för Jossan och Pamp om deras mammas hemvändarbesök råkar infalla undre värmeböljan..

Ett badbesök vid sjön är inplanerat idag helst så snart som möjligt och sedan så ska vi försöka klämma in en lunch någonstans, nygräddade våfflor med iskall glass och lite bär var det tänkt idag.

 Och så skulle den äldre grabben in på COOP och köpa sina favoritfrukostfrallor och sedan så ska vi hem och ta en dusch.

Vad middagen beträffar så undrar min vädjande röst om det är bara jag som känner för en tallrik fil och havregryn och så var det visst, ja...

Fiskgryta med grädde, paprika, tomat och gräslök skulle det bli och så små kokta potatisar till.

Och mot kvällen är inget planerat, vi får se hur det blir...

 

Livskvalitet enligt mina mått; Att få kliva ut genom dörren en tidig sommarmorgon och plocka sina egna smultron, mer kan man inte begära




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards