Ensparkibaken

Alla inlägg under juni 2014

Av maricici - 27 juni 2014 08:32

     

Bild; Sambon. Ide och upplägg; min

Av maricici - 27 juni 2014 08:20

inte av DEN anledningen utan för att jag sökte ett par bilder som skickats av en gemensam vän. Sambon har en icke hobby som heter fotografering har jag räknat ut...

 

Från verkstan

 

Dagens källsortering ska börja

 

Titta, han har en bild på sin fru  

Av maricici - 26 juni 2014 11:40

Fick äntligen upp bilden på Hebyköket

 

Skall alltså bostadsanpassas för rullstol och det sitter visst

långt inne.

Vi väntar fortfarande på golvläggarna?


Av maricici - 26 juni 2014 09:06

Det börjar här med en ledare om ledaren i vår gratispapperstidningen 7 som går ut till alla hushåll

en intelligent lederare som jag tolkade som ett tecken på eller en invit till självrannsakan, varför känner man så, varför är det så svårt när världen tränger sig på och stör ens tomtebolycka med tiggare på gatorna, dom deprimerade runt centrum och gatumusikanterna vid stormarknaderna utanför stadskärnan?

Faktum är ju att det finns ingen som kräver en röst, bara tillfälligt inresta som inte är i närheten av våra skattepengar, annat än på detta sätt.

Min intention är inte att moralisera och sätta sig till doms, jag är bara intresserad av hur folk tänker... I vanlig ordning då..

Vaknar ens motstånd mot att man i sina grundvärderingar måste hjälpa den som har det svårt, och lika enkelt som det är att kasta ett förtryckt inbetalningskort eller ett foto på svältande barn i papperskorgen, lika svårt är det att hysta dit en levande människa som precis manifesterades framför en. Det blir så påtagligt, det stör den svenssonska integriteten..

Att man sedan tycker det är taskigt att lasta tiggarna för sin egen samvetsömma, kanske är ett övertramp av min goda intention med detta blogginlägg..

Eller är man bara rädd för det okända som sitter utanför Magasinetgallerian och gråter?

Svaren kan nog variera..


Själv har jag gjort likadant innan jag började tänka till, försökte diskret se om mannen med kryckan verkligen behövde den, och till och med sa till dottern; psst.. *visk* kan du titta om han har kryckan kvar när jag tittar bort?  

Joo, det hade han..

Det är så enkelt vid stormarknaden, vacker musik på dragspel är ett ömsesidigt givande och tagande, speciellt om man är såld på dragspelsmusik som jag.. Kan bli en hundring till en riktigt skicklig dragspelsvirituos och om min plånbok har en bra dag (fråga aldrig när jag är på väg ut därifrån)

Med gråterskan på torget är det inte ett lika enkelt val, hon gråter inte hela tiden, men däremot så ser hon ut att vara seriöst besvärad av sin rygg som hon diskret masserar emellanåt..

Tiggarkultur, många länders enda sociala trygghetssystem, man måste titta in i sin medmänniska för att förstå,

att visst är det mycket skådespel i gråten och kryckorna, det betyder inte att man är eknomiskt välsituerad utan att man måste bjuda till för att plånböckerna ska öppnas..

Fattig i grunden är man fortfarande.

En fyraåing stannar till och tittar och faderskapet drar bort henne med besvärd min, det är oartigt att glo på tiggare.

Hon ville nog veta varför tanten sitter här och gråter tänkte jag och undrade vad pappan svarade..

Nickar igenkännande åt en av citygruppens medlemmar som håller rent och snyggt i stadkärnan som jag brukar göra åt min yngstes närmaste jobbkollegor.

Vi är priviligerade i Sverige tänker jag..

Efter lite tvekan sticker jag en hundralapp i damens hand, jag är stadd vid kassa och köpstark idag, med underkläder och hemtextil från Åhlens i åtanke..

Fastnar för övrigt för denna rubrik med ett rungande medhåll idag

allas vårt vattenhål vid dom långa väntetiderna...

Hon har problem hon också den här kvinnan, hon har grymma problem  




Av maricici - 25 juni 2014 12:59

 

Passet är okej, jag har kollat fyra gånger. Och så beställa läkarsignerad lista på mediciner som ska tas med för eget bruk.. Och så se över så att det finns kläder...

Av maricici - 25 juni 2014 12:33

 

Altanen inglasade och klar:  Väggarna är öppningsbara om man vill ha det lite luftigare en varm sommardag. Utgång genom vårt sovrum

 

Bäddsoffa; second handfynd för ett par hundralappar, omklädd med vaxduk

Rosa  Mårbackapelargonior. Ljusröda zonale.

 

Vitrinskåp av golmodell, second handfynd för en hundralapp på grund av en obetydlig stötskada.

 

Kök; Skogsutsikt mot söder och uteplats

 

Uteplats för en morgonfika, nu fattas bara värmen. Dom friska ishavsvindarna envisas fortfarande med att hänga kvar över norra Ångermanland.


Av maricici - 24 juni 2014 12:00

och egenligen skulle jag fortsatt att moppa golven fram till 15:00 istället för att sitta här.     Grabbarn är på sin dagliga verksamhet och den äldre är dessutom på korttidsboendet till Fredag em, dottern har tagit tåget till moster och småtrollen i Sundsvall och planerar stanna några dagar, jag sa nyss godmorgon till sambon som kommenterade att det hade han redan sagt, men jag var så inne i det där Papa Pear spelet att jag märkte inte att jag mumlade ett morrn, kul spel de hära..  Sen så skulle jag ha besökt växthuset och se om allt håller på att torka bort, inspiration tycks saknas när ingen sol någonsin skiner på gurkan och tomaterna..

Sen så har jag varit in på linassmyckeskrin och beställt ett par örhängen i spindeldesign och ett par änglar.

Hon har för övrigt flyttat till Sundsvall hon också, tycker alla jag känner utvandrar till Sundsvall numera syskon, syskonbarn, vänner och bekanta.. Det måste vara något med den där stan som lockar och drar.

Av maricici - 23 juni 2014 10:08

det handlar om den gränsöverskridande sexuella preferensen som kallas BDSM, eller sadomasochism på folkmål , en variant äldre än marquise De Sade himself (en annan lite äldre populärkulturist) och det handlar även om hur den tagits upp av populärkulturen och nått massans breda lager samt det 'Svenska rättsväsendet Det handlar om en rejäl kulturkrock mellan nyanserna av verklighet, en kulturkrock där en ej genusbunden ömsesidig sexuell tvåvägskommunikation, en tydlig sådan, spätts ut med önskedrömmen om att kvinnor ska gilla ett visst mått av sexuellt våld och fått det mest fatala följder, speciellt när svenska domare går på samma aningslösa linje.


Ja, jag är intresserad av fenomenet i sig på mitt vanliga vis, där andra tar ett steg tillbaka med ett "fräls oss ifrån ondo" tar jag ett steg framåt och vill veta vad som pågår, hur tänker man? inte bara inom det sexuella utan även om annat som kallas människors "mörka sidor", det började med att jag uppslukades av andra världskriget och Hitlertysklands raspolitik som åttaåring och på den vägen är det..

Jag upprördes även över "omdömena" om den så kallade skelettkvinnan, som förmodligen snöat in på samma sätt, eller på människans biologi.. Ingen som hör talas om sociologi? Isåfall så är det på tiden att ni lär er begreppet.

Femtio nyanser av verklighet.


En paradox är att i ett sadomasochistiskt förhållande så älskar man varandra och tillfredsställer varandras sexuella behov enligt gemensamma önskemål. Man tänker inte i termerna våld eller våldskultur.

Femtio nyanser av verklighet.


Jakten på Kapten Klänning, en klassisk envägskommunicerade sexualsadist som fick sina kickar av övertagen över andra, därav hans dubbelspel som jämställdhetsförespråkare föreläsare.

Nyansen av en annan verklighet.

Rollspelande prostituerade gav inte längre några erotiska kickar, han ville ha den äkta varan, bland annat tonårsflickor som var helt oförberedda och skadades för evigt mentalt av hans faktiska övergrepp.

Nyansen av en verklighet ingen av oss vill råka ut för eller veta av.

Nyansen av aningslösa från massans breda lager som önskar  en erotisk kick, där man önsketänker fram dunkelt uttalade svarssignaler, svarssignaler som inte fanns.

Nyansen som av motparten kallas sexuellt våld, sexuellt övergrepp och våldtäkt.

Nyansen som för motparten är sann, alldeles sann.

Fiftie shades of grey, gränsöverskridande och utforskande av en nyfiken verklighet, där kvinnor har läst *fniss*   femtio nyanser utan en tanke på att överföra dom till sin egen verklighet.

Niomiljoner nyanser av människor där just din tolkning inte nödvändigtvis är någon annans verklighet.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards