Ensparkibaken

Direktlänk till inlägg 19 juni 2014

Midsommarnostalgi

Av maricici - 19 juni 2014 08:38

Vad jag har gjort på midsommar i ett tidigare liv: Svar, arbetat! Det ligger till som så att det året jag blev tillräckligt gammal för att släppas iväg utan föräldrars sällskap råkade infalla samtidigt som året jag blev gammal nog att sommarjobba.

Satt jag inte utlokaliserad längts bort i Norra Ångermanlands glesbygd på skogsplantering så jobbade jag extra inom långvården som det hette i forntiden.. I det första fallet befann jag mig på ett stekhett alt iskallt och blåsigt kalhygge till Torsdag kl 16:00 och sedan så skulle det åkas folkabuss hem till morföräldrarna, en resa på minst 30 minuter, och sedan var det dusch och mormors supergoda middag och så en resa på sex mil hem till min bostadsort med den sista landsvägsbussen som avgick 18:30 och då kan man räkna ut att alla vänner och bekanta gett sig av till festplatserna för länge sedan. Då var det lika bra att stanna kvar och hjälpa morfar att fixa midsommarstången och sitta och titta på TV med morföräldrarna med en midsommarfika bredvid. På Söndag em hämtade föräldrarna och man stannade till vid Magnussons kiosk i Bredbyn och köpte den tidens skandlarubriker i Expressen och AB, det vilda midsommarfirandet på dom stora festplatserna i Sverige och på så sätt hade man ju nästan fått vara med.

Och inom vården jobbade man oftast helg för någon som passat på att börja sin semester.

Mer nostalgi:

 

Midsommarafton 1978, äldste grabben 4 veckor denna dag.

 

Midsommarafton 1990. Den äldre grabben och sambon rockar loss i Junsele djurpark.

 

Midsommarafton 1991, vi hade i alla fall tur med vädret. Grabbarna och en syskonsulky modell 1980-tal på väg in i en bil för att resa till en sommarstuga någonstans.

 

Midsommarafton 1992. Dottern i en blomsterkrans som hon tillverkat alldeles själv.


Så vad gör vi i morgon då när ingen av dom fyra vuxna barnen befinner sig här hemma?

Svar; Vi arbetar till kl 15 och sedan med tanke på det utlovade vädret ska vi sitta med var sin fika framför TV;n och uggla. Allt går igen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maricici - Söndag 21 april 00:43

  Kanonväder med 19 plusgrader som kontrast mot den kvarvarande snön. Sjuklingen sitter ute och solar som planerat.   Njuter efter en låååång vinter inomhus.     Hittat en bra utkiksplats i bråten på altanen, som inte brukar vårstädas för ...

Av maricici - Söndag 21 april 00:40

      Långfredagspromenad  Långfredagsfika

Av maricici - Lördag 20 april 01:05


Yngste grabben, rosslig, hostig och lite febrig. Det är visst något virus som går runt på hans daglig verksamhet. Men han var i alla fall på bra humör, åt sin långfredagsmiddag, skinka, potatisgratäng, broccoli och en sallad. Och så en påskbakelse so...

Av maricici - Onsdag 17 april 23:25

Sista arbetsdagen i morgon och sedan blir det sovmorgon i en hel vecka. Påskplaner; Långfredag, skjutsa den äldre grabben till korttidsboendet och hämta den yngste på gruppboendet direkt efteråt. Och sen skulle vi tillbringa kvällen med att påskpyssl...

Av maricici - Onsdag 17 april 00:24

Skulle delvattenbyta i stora akvariet sist av allt i kväll. Tjyvtjockt med kiselalger överallt, ofarliga för fisk men dödar akvarieväxter effektivt, delvattenbyte och algpreparat 1 gång i veckan under 4 veckor. Dessutom hade en av dom siamesiska algä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ensparkibaken med Blogkeen
Följ Ensparkibaken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se