Ensparkibaken

Alla inlägg under mars 2014

Av maricici - 19 mars 2014 08:34

där vård och omsorgsanställd personals förhållningssätt på sociala medier avhandlas, detta på grund av att bilder på brukare publicerats Sverige runt, varav en del väldigt integritetsstörande .

Socialchefen i Ö-viks kommun meddelar att man ska tänka sig för och tänka på att man sitter som kommunens representant.

För mig är det solklart, vi har skrivit under papper att jag läst och förstått och undertecknat att vi har tystnadsplikt med allt vad det innebär, redan 1979 på mitt första jobb inom äldreomsorgen. Det kan väl inte finnas större brott mot tystnadsplikten än publicerade foton på den eller dom man arbetar åt, utan den personens eget eller personens anhörigas eller gode mans medgivande.

Alltså, inget om andra brukare på grabbarnas dagligverksamhet, inga berättelser, inga foton, det är ganska självklart..

Undantag görs för länkar till av berörda personer redan godkända tidningsreportage och andra offentliga publiceringar.

Som anhörigvårdare är man ganska självklart anhörig i första hand och personal i andra, även om samma tystnadsplikt gäller gentemot ens barn eller föräldrar. Som anhörig gäller förstås att man visar samma respekt som man gör mot övriga familjemedlemmar, och har en viss fingertoppskänsla för var dom lagt gränsen för sin personliga integritet.

Morgon; Taxin kommer för att hämta grabbarna 7:00 och jag går av mitt avlönade arbetspass till kl 15:15 då jag går på igen.  Bild godkänd av oss alla.




Av maricici - 18 mars 2014 12:24

föll bort för ett telefonsamtal från yngsta syrran där familjen slagits i däck för andra gången i vinterkräksjukan, och så hade morfar halkat i duschen på boendet och slagit sig och hade ont. Allt är glömt utom att jag sitter som den självpåtagna usla anhörig som inte ens vet att pappa halkade i duschen i Fredags-och idag är det Tisdag.   Försökte med att jag haft en fulltupphelg med grabbarna där den äldre varit risig i magen igen med allt vad det innebär av smärsamma uppstötningar med påföljande självskadegrejor där han dunkar armarna gula och blå mot knäskålarna..

Det blir så när man inte är verbal och kan ventilera sig mot andra-antar jag.

På Måndag hade jag ett långt telefonsamtal med Mari på hans DV, som egentligen skulle vara kort och handla om ett par kvarglömda badbrallor, men då halkar man in på från det ena till det andra..

Samt om yngste grabbens flytt dit till hösten, han mister som sagt var sin plats på sitt nuvarande brukarkooperativ på grund av indragen LSS-assistans utanför sin bostad. Och så blir det samtal för genomförandeplan så fort som möjligt, inte denna månad för då är vi båda uppbokade alla lediga dagar med egna sjukhusbesök, optikerbesök och diverse möten..

Och morfar...

Ringde, men han svarade inte på telefonen, tittade på klockan och såg att det var lunchtid.

Enligt syrran så var han i alla fall vid gott mod och svarade med ett ont? Äsch..  

Tänkte precis avsluta lunchen med lite bloggläsning, men det kom ett samtal från yngste grabbens dagligverksamhet där två främmande badhanddukar som hittat hit identifierats och åtminstone en var tillbaka till rätt ägare. Däremot fattas en svart de luxe med broderat förnamn specialbeställd till aktiviteter som kräver namnmärkta prylar. Vår badhandduk.

Och nu är lunchpausen slut.



Av maricici - 18 mars 2014 08:37

Det vill säga den lokala webbtidningens nya betalinnehåll, redan betalt och klart för oss som har en pappersprenumeration ute i brevlådan (tackar sambon som föredrar att läsa pappersupplagan efter jobbet)  , så då var det bara att aktivera kontot då. Redan där stötte jag på problem då jag försökte logga in med mina uppgifter men kom på att prenumerationen står nog i sambons namn.

Så kom fråga två, dom där kommentarerna, kommer dom att aviseras i sambons epost? Inte för att jag har några hemligheter utan för att det är lögn att hitta i sambons röriga epostfack. Och allt ska sparas vid förfrågan..

Ah ja, det löser sig nog, har inte ens tid att läsa och begrunda idag, jag lär mig bara att navigera  

Och Jonna Jintons blogg, vart har dom gömt den?

Läser om hjälteinsats i Härnösand där två män räddar kvinna som hoppat i från Nybron rakt i Nattviken och hinner begrunda; vilken tur att två elitidrottsmän en styrkelyftare och en fd boxare med järnfysik råkade befinna sig på plats och klarade en räddningsinsats i iskallt vatten.. Begrundar, tur för en suicid dam enligt hennes livssyn? Bakom varje olycklig människa finns en historia och vi har sällan tillgång till bakgrunden till detta olycksaliga beslut. Hoppas att damen får sitt liv på rätt köl så hon en dag kan tänka; vilken otrolig tur att det fanns två vältränade idrottsmän på plats..   

Begrundar vidare att jag är en timme efter i tidsscemat vid det här laget och måste sätta fart, räkna med 30 minuter till då det snöat igen och det ska sopas fram och tinas upp en bil i körbart skick.  

Av maricici - 16 mars 2014 20:30

Köpte glatt ägg från frigående inomhus tills en ägare av en normalstor hönsflock berättade att inredd bur är nog att föredra framför ägg från storproduktion där hönsen stressas och hackar varandra till döds.

och nu har frågan lyfts till titta och bedöm själv av Norrländska äggproducenterna Pelle&Lisa

Tja, mitt omdöme blir att inredd bur är kanske att föredra

Av maricici - 15 mars 2014 23:34

 

Så var det tandborstningen då. Men hallå, vart tog du vägen nu då?

 

Åhå?!  

 

Allmänbildande toabesök (Mitt)

 

Legalt pulver på sked, den äldre grabbens antiepileptika

 

Anders Borgs och Stefan Löfvens must have,

nu även i modemagasinet Marie Claire

 

Catnap

Av maricici - 15 mars 2014 12:17

   

God morgon. Sovmorgon, nope! Den här bilden tog kl 7:00 morse.

Och så en kul blogg där alla argument verkar ha tagit slut och man hänger sig åt bara personanagrepp, är det för att opinionen håller på att vända till värnarnas fördel eller är det en ensam liten skärmdump ryckt ur sitt sammanhang som gör det? Jag skriver ryckt ur sitt sammanhnag då jag redan vet hur psalmerna brukar gå hos vissa vargmotståndare på nätet, speciellt mot kvinnor från värnarsidan som identifieras som stadsbor. Uppenbarligen gör jag fel som avbryter med ett "sluta larva dig, grabben" jag borde skrivit ett hätsk blogginlägg som drar hela sveriges jägarkår över samma luskam.   Eller bekymra mig om rent ärekränkande påståenden som att "dom flesta av dom här människorna hatar jägare innerligt" Det här gänget som faktiskt bara är positiva till och/eller arbetar för en etablerad vargstam i Sverige är ingen speciell grupp för sig, utan har representanter från alla samhällsskikt, yrkesgrupper, åldrar och fritidsintressen. Där finns till och med en och annan jägare som intresserar sig för viltvård. Och avslutningsvis, var det den här klisterdekalen som avsågs? Den som alltså säljs till förmån för Junsele IF;s fotbollssektion

Av maricici - 15 mars 2014 00:29

 

Brandlarmet gick, gallerian utrymdes och alla står och undrar vart det brinner. Svar; Ingenstans, falsklarm

Men personalen och kunderna fick i alla fall en brandövning där alla skötte sig exemplariskt.

 

Och jag fick gå in till Åhlens och köpa kuddarna till Kronblomsoffan

 

Hittade en barndomskompis vid kassan. Men egentligen var mintchokon min favorit.

 

På väg hem. Ska svänga vänster ut på E4;an

 

Läggdags

Av maricici - 13 mars 2014 17:25

Jisses vad det stormar kring våra åsikter om att det har gått för långt med utseende och hälsokollen, våra och Mia Skäringers debattinlägg

Samt undra hur det slog slint för Sanna Lundell i bloggduellen med detta enkla och välbeprövde skamgrepp som enda svar

Det är inget nytt under solen Sanna, jag kunde min Germaine Greer ungefär året innan du föddes. Den intelligenta socialantropologiska stuien Sexualitet och Öde. Då var det dom förledande äktsvenska barnmatsföretagen Findus och Semper där någon av dom, minns inte vilken var uppköpta av Nestlé.. Som levererade..

Vet inte var Nestlé står idag, men den finns i alla fall öppet och ogenerat på barnmatshyllorna, och snälla Sanna, ingen orkar hålla reda på vart dom multinationella jättarna sträcker sina tentakler, gissar att dom finns så gott som överallt.

Ja, det är grymt med ersättningsproblematiken, speciellt i länder där man inte har tillgång till det basala, sterilt vatten, och tillräckligt med pengar för att blanda rätt dos pulver, man späder ut det med näringsbrist som följd.

Och inte kommer den att upphöra för att grabbarna avstår från sin frukostproviva som dom druckit dom senaste åtta åren, så jag tror vi lämnar detta därhän och konstaterar att det är fritt att fördjupa sig i ämnet för den som vill..

Samt undra om du missat välfärdsproblematiken med våra egna självsvältande barn? Den som i mångt och mycket kör igång med vikt och utseendehets, drabbas man inte av anorexi så är det bulimi, träningsnarkomani eller allmän psykisk ohälsa på grund av en för stor och felaktig press.. Det var det många tonårstjejer klickade gilla på.

Apropå tänkande människor, vem går före och sparkar in dörrarna till ett mindre utseendefixerat liv? Det borde väl vara vi som genomskådat eller börjat genomskåda..  Och där vill jag inte stå som vägvisare och påstå att en jämförelsevis harmlös dryck som heter proviva är nyckeln till uppgång eller fall.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<<
Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards