Ensparkibaken

Alla inlägg under mars 2014

Av maricici - 26 mars 2014 09:18

Ännu en ICA supermarket prickad för att ha malt ner gammalt kött till färs i Örnsköldsvik denna gång.

Den butik där jag ofta brukar handla av bekvämlighetsskäl för att det ligger ett parkeringsgarage våningen under, alternativet är Hemköp Centrum med tillhörande parkeringsgarage.

Förmodligen så blev jag lite förvånad då jag alltid upplevt förstahandsvalet denna ICA-Supermarket som fräsch och välskött, och det vägrar fortfarande gå ur min skalle. Min första tankegång var också, herrgud, vilket slöseri med kött som inte är något fel på alls. Felet är väl enligt mig inte förfaringssättet i sig, där dom förmodligen inte mal ner härsket kött, utan den stora bristen är väl datumommärkningen, där malet kött är en av dom där känsliga matvarorna där det lätt börjar frodas bakterier om man inte hanterar det rätt. Gäller även färs med korrekt angivet datum som bör fraktas hem i en så obruten kylkedja som möjligt om den ska hållas fräsch.

Teoretiskt sett så fanns där massor av kött som man kunnat sälja på kort datum ät idag till nedsatt pris, och det gäller även sånt som malts ner till färs..

Och i praktiken så kommer det där bokslutet med vinster och svinn för vare butikschef oavsett vilken livsmedelskedja det handlar om, dom som också har chefer som har sina direktiv och kräver en viss omsättning. Och om man fuskar bort lite köttfärs som ändå var ätbar vid beredningstillfället till gällande dagspris, så har man det bättre bokslutet kvar..

Eller också så spricker bubblan på detta sätt, ja, ja..   

Personligen så är jag fortfarande nöjd med butiken i stort , speciellt frukt och grönsaksutbudet, och tänker inte byta, och färs, aldrig någon risk, vi har för långt hem för att köpa något annat än färs i charkförpackad frysvara..



Av maricici - 26 mars 2014 00:32

Var är vargen?

Massor av nätspekulationer om tjuvskyttar eller en varg som gått ner sig i Ångermanälven och drunknat florerar och själv har jag inte gett upp hoppet. Det låter otroligt att man utplånat alla spår efter en vargslakt, inte ens skoter eller fotspår fanns att beskåda. Att hon drunknat låter inte heller särskilt troligt. Troligast är väl att hon håller sig undan någonstans.

Jag håller med Jakob Norstedt-Moberg om att en liten förekomst av rovdjur får man tolererar i renbeteslandet, för den existerar redan i form av björn, lo och järv och har alltid gjort, man kan fråga sig varför vargar skingrar renhjordar effektivare än andra rovdjur och man kan fråga om inte begäran som skyddsjakt kommer in ovanligt fort, så fort att man misstänker nolltolerans för varg.


                           


Av maricici - 25 mars 2014 23:41

Sångsvanarna har anlänt som det första vårtecknet
  

Av maricici - 23 mars 2014 12:27

 

Man vaknar upp till den här utsikten som inspirerar till annat än nätaktiviteter och vidare så glömmer man både bort att fota och tömma mobilkameran på dom få foton som finns. Senast jag var inne i stan så kom jag på att jag borde tagit några vackra vinterbilder när jag befann mig i parkeringshuset på väg hem. Jadå, parkeringshus- har man sett ett har man sett alla.

Grabbarna hälsar också att hon har inte tid med nätet i helgen, hon jobbar som assistent på heltid  

Nästa helg är grabbarna på sitt korttidboende och Fredagen är uppbokad av a) Besök på två gruppbostäder till för att se om det kan vara något för grabbarna, hem duscha och glamma till sig lite och så är vi bjudna på Indisk buffe med magnifik utsikt över stada kl 17. Jättekul, minns inte när vi gjorde något annat än praktiska syssslor på efterkälken på vår lediga helg senast. Och från Sundsvall hälsar lillkillen att han är återställd från vinterkräksjukan, utskriven från sjukhuset och beredd att fortsätta inskolningen på förskolan tillsamman med en föräldraledig pappa.

Av maricici - 20 mars 2014 23:41

vill jag hälsa till min yngste systerson 1 år, tillfälligt inlagd på avd 44 barnkliniken Sundsvalls sjukhus tillsammans med sin mamma och en jobbig vinterkräksjuka som vägrar släppa taget.

med hans favvodansmusik

Av maricici - 20 mars 2014 23:02

Kopierar min senaste statusuppdatering från Facebook;

Tomas på villovägar. Kom en taxi med EN pojke i istället för två och jag höll på att svimma av chocken. Det visade sig att chauffören som brukar köra honom till korttidboendet hade missat att han skulle hem idag, kombinerat med att det var en annan chaufför än den ordinarie som hade hemskjutsen till oss, som inte var säker på hur det skulle vara. Han kom i alla fall tillrätta med en extrainsatt taxiskjuts. *Puh*

Fick sedan en avisering från SRF;s kommentatorsfält som löd: Undrar just hur alla dessa värnare skulle reagera om deras barn eller husdjur blev tagen av nått rovdjur, men förhoppningsvis slipper vi detta scenario..

Jag orkade bara skratta, och skratta och skratta och undra om verkligheten är värre än dina mardrömmar?

Mitt funktionshindrade barn höll på att åka vilse under en taxiresa nyss, för att inte tala om allt annat som statistiskt sett har större risk att inträffa; trafikolyckor (ett av mina barn var med om en, det andra har också varit med om en och det fjärde har hunnit med två, dessutom har barn tre och fyra bevittat en påkörning av fotgängare med dödlig utgång) barn ett var med om en oprovocerad attack från ett gatugäng sedan han flyttat från vargaskogen in till stan, dom har blivit hund, katt och råttbitna, barn tre var med om ett strypningstillbud i en gunga, dom har haft falsk krupp med igentäppta luftvägar, status epilepticus, fallt i slalombackar, åkt stjärtlapp utför raviner med bruten arm som svar och jag vet inte allt.

Bara att det kan hända mycket innan man blir offer för ett rovdjur.   


Hur det gick?

Barn ett körde omkull med sin crossmoped, klarade skallen tack vare hjälm, men fick någon nackskada som blev permanent med nack och huvudvärk.

Dom andra barnen klarade singelolyckor med klassikern skakad men inte rörd.

Strypningstillbudet hann vi lyckligtvis se i tid och skära av repet till gungan, ett dygns observation på barnkliniken och sedan fick vi klartecken att åka hem.

Och så får man ett mobilsamtal från barn ett där hen meddelar att dom har ett helt gäng i hälarna men dom har barrikaderat sig inne på klubben och nu låter det som dom håller på att slå in dörren med yxa..

Vet inte vad som fick mig att behålla lugnet och undra om dom ringt polisen..

Öh va, nej det gör man ju inte..

Men det hade tydligen grannarna gjort eftersom det dök upp en polisbil utanför som skingrade antagonisterna..

OCh så undrar folk varför man inte är rädd för varg.





Av maricici - 20 mars 2014 10:59

Otroligt. Hur kan man ta dubbla priser för färdtjänst i en familj där flera än en innehar färdtjänstkort? Rimligtvis så handlar det om EN bil och EN chaufför och två personer som ska åka till samma adress så några merkostnader borde inte tillkomma. Heby Kommun, tänk om och tänk rätt denna gång.



Av maricici - 20 mars 2014 08:31

Värmeomslagen som påstås vara kände från TV fungerade med uppskattningsvis 80% smärtlindring vid artors i bröstryggen. Har haft ett par jobbiga dagar med tokont i skulderpartiet framför allt och testade ett värmeomslag med helt otrolig effekt. Jag kunde arbeta med armarna rörliga i alla riktningar en hel dag och behövde inte ens ta dagens andra och tredje ett grams alvedon.

Mina hittade jag på mitt irl apotek och har också fått tjänstgöra som värmande omslag på magen vid akuta anfall av det där uppblåsta, gasiga eländet som kallas Colon Irritable.

Nackdelen är att dom är rätt dyra 119 kronor för två på apotek, och borde vara subventionerade för kronisk värk och ledsjukdomar. Den spar man ändå in på minskad kostnad i receptbelagt smärtstillande och minskat antal sjukdagar.

Nackdel två är att dom finns än så länge bara i två modeller, för nacke och för korsrygg, men med lite uppfinningsrikedom har jag fått ryggbandaget att sitta fast över skulderpartiet.

En liknande effekt har vetevärmare för outslitligt flergångsbruk, men nackdelen är att dom inte sitter fast så bra när man är i rörelse, däremot fungerar dom i vila och till natten.

 ThermaCare Gratisprov

Thermacare på apotek online

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<<
Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards